banner359

Galatasaray’a Tanıdık Hakem

Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’nde deplasmanda İngiliz temsilcisi Arsenal ile oynayacağı karşılaşmayı tanıdık bir hakem yönetecek. UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu’nda mücadele eden Galatasaray’ın, Arsenal ile deplasmanda oynayacağı...

29 Eylül 2014 Pazartesi 16:38
Galatasaray’a Tanıdık Hakem
Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’nde deplasmanda İngiliz temsilcisi Arsenal ile oynayacağı karşılaşmayı tanıdık bir hakem yönetecek.
UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu’nda mücadele eden Galatasaray’ın, Arsenal ile deplasmanda oynayacağı maçı İtalya Futbol Federasyonu’ndan Gianluca Rocchi yönetecek. Karşılaşma Çarşamba günü Londra’daki Emirates Stadyumu’nda TSİ 21.45’te başlayacak. Rocchi şimdiye kadar 4 Türk takımının Avrupa mücadelesinde düdük çaldı. Türkiye temsilcileri bu maçların sadece 1’inden galibiyetle ayrılabildi.
Rocchi’nin yönettiği Türk takımlarının maçları ise şöyle:
Fenerbahçe - Arsenal: 0-3
Plzen - Fenerbahçe: 0-1
Manchester United – Bursaspor: 1-0
Galatasaray – Atletico Madrid: 1-2

Rocchi, Galatasaray’ın 2009-2010 sezonunda UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda, Ali Sami Yen’de İspanyol temsilcisi Atletico Madrid ile oynadığı müsabakayı yönetmişti. İtalyan hakem bu karşılaşmada Caner Erkin’e kırmızı kart gösterirken, maçın son dakikalarında Madrid’li bir futbolcunun topa elle müdahalesine penaltı kararı vermemişti.
O dönem Galatasaray’ın başında bulunan Hollandalı teknik direktör Frank Rijkaard, maçın ardından yaptığı basın toplantısında, “Oraya resmi bir çizgi hakemi koyuyorsunuz, iki metreden pozisyonu göremedi. Ya görmedi ya görmek istemedi. Daha önceki maçımızda gol attık, çizgi hakemi golü vermedi. Artık bu tip pozisyonları görmesi gerekiyordu. Verilmeyen pozisyon kesinlikle maçın kırılma noktasıydı. Ne yazık ki genel kararlarına bakıldığında, hep bizim aleyhimizeydi” demişti.

WESLEY SNEIJDER’E KIRMIZI KART GÖSTERMİŞTİ
İtalyan hakem, Galatasaray’ın Hollandalı futbolcusu Wesley Senijder’in 2010 yılında İnter’de forma giydiği dönemde de bir maçını yönetmişti. İnter - Milan maçının 26. dakikasında hakem Rocchi, Sneijder’e itirazdan dolayı kırmızı kart göstermişti. Kırmızı kartın ardından hem Sneijder hem de teknik direktör Jose Mourinho hakeme sert bir şekilde tepki göstermişti.
İtalyan hakem Gianluca Rocchi Uluslararası maçlarda 44 kez düdük çaldı. Rocchi 14 kırmızı kart gösterirken, 206 kez ise sarı kartına başvurdu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<