İşte 3 Büyüklerin Mali Tablosu: Çok şaşıracaksınız !

Türk futbolunun 3 büyüğü Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın, 2013-14 sezonu mali tabloları açıklandı. Açıklanan tablolar sonunda Türkiye’nin en iyi mali yapıya sahip futbol takımı Galatasaray.Spor camiasında Galatasaray’ın mali...

12 Ağustos 2014 Salı 12:38
İşte 3 Büyüklerin Mali Tablosu: Çok şaşıracaksınız !
Türk futbolunun 3 büyüğü Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın, 2013-14 sezonu mali tabloları açıklandı. Açıklanan tablolar sonunda Türkiye’nin en iyi mali yapıya sahip futbol takımı Galatasaray.
Spor camiasında Galatasaray’ın mali yapısının bozuk olduğu yönünde dedikodular kulaktan kulağa fısıldanırken, açıklanan resmi rakamlar sonunda asıl krizin Fenerbahçe ve Beşiktaş’ta yaşandığı resmi olarak ortaya çıktı.

FENERBAHÇE ŞAŞIRTTI
Açıklanan rakamlara göre Galatasaray futbolda en iyi gelire sahip kulüp olarak zirvedeki yerini aldı. Sarı-kırmızılı kulüp satış geliri, stat geliri ve GSStore geliri toplamında 425 milyon TL’ye ulaşarak kulaktan kulağa yayılan bütün dedikoduları da boşa çıkarmış oldu. Galatasaray’ın futboldan elde ettiği 425 milyon liralık bu gelir, neredeyse Fenerbahçe’nin ve Beşiktaş’ın toplam futbol gelirine eşit. Ürün satışları, kombine satışları ve ekonomik durumu ile sürekli olumlu haberlerle anılan Fenerbahçe ise gelirler toplamında ulaştığı 309 milyon TL’lik rakamla Galatasaray’ın gerisinde kalarak futbol camiasında konuşulan, ’En çok kazanan kulüp’ unvanını da ezeli rakibine kaptırmış oldu.

GALATASARAY’DAN 116 MİLYONLUK FARK
Galatasaray futbolda toplamayı başardığı 425 milyon TL’lik rakama karşılık 309 milyon TL’lik rakamda kalan Fenerbahçe ezeli rakibinde resmi gelir tablosunda 116 milyon TL’lik fark yemiş oldu. Galatasaray’ın zirvede Fenerbahçe’nin ise ikinci sırada kaldığı futbol takımları şirketleri resmi gelirler toplamında Beşiktaş ise üçüncü sırada yer aldı. Beşiktaş 2013-14 sezonunda kazandığı 142 milyon TL ile 425 milyon TL kazanan Galatasaray’ın 283 milyon TL, 309 milyon TL gelir toplamı elde Fenerbahçe’den ise 162 milyon TL fark yemiş oldu.

BEŞİKTAŞ DÖVİZ RİSKİ ALTINDA
Tarihinin en büyük sıkıntısını döviz üzerinden ödediği borçlar nedeniyle yaşayan Galatasaray yönetiminin borçlarının sadece yüzde 31,1’ini döviz, yüzde 68,9’unu ise Türk Lirası üzerinden sabitleyerek kur dalgalanmalarındaki zararları minimum düzeye indirmiş oldu. Fenerbahçe ise döviz üzerinden aldığı borç toplamını yüzde 57,3 oranına çıkartarak büyük bir risk altına girdi. Beşiktaş olası bir kur dalgalanmasından büyük sıkıntı yaşatacak yüzde 89,2’lik döviz borcu oranıyla sürpriz krizlere en yakın futbol takımı olarak birinci sırada yer alıyor.

ÖZKAYNAKLARDA BÜYÜK FARK
Öte yandan üç büyüklerin açıkladıkları özkaynaklar da alarm veriyor. 31 Mayıs itibariyle Beşiktaş 364 milyon TL negatif özsermaye açıklarken, Fenerbahçe’deki negatif özsermaye 240 milyon TL olarak açıklandı. Üç büyüklerden Galatasaray ise 15 milyon TL’lik negatif özkaynağa sahip bulunuyor.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<