banner359

Kış Olimpiyatları Türkiyede Mi Olacak ?

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, ana hedeflerinin 2026 Kış Olimpiyatları’nı Türkiye’de yapmak olduğunu söyledi. İstanbul CNR Expo Center’da 26-30 Kasım 2014 tarihleri arasında düzenlenen 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı’nda...

01 Aralık 2014 Pazartesi 10:33
Kış Olimpiyatları Türkiyede Mi Olacak ?
Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, ana hedeflerinin 2026 Kış Olimpiyatları’nı Türkiye’de yapmak olduğunu söyledi.
İstanbul CNR Expo Center’da 26-30 Kasım 2014 tarihleri arasında düzenlenen 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı’nda stant açan Türkiye Kayak Federasyonu (TKF), fuarın son gününde de kayak branşlarını tanıtmaya devam etti. Federasyon olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, ana hedeflerinin Türkiye’ye olimpiyat getirmek olduğunu söyledi.

“TÜRKİYE KIŞ OLİMPİYATLARINA LAYIKTIR”
2026 Kış Olimpiyatları’nı Türkiye’de yapmak istediklerini ifade eden Yarar, “Yaz olimpiyatlarını dünyadaki 200 ülkede yapabilirsiniz ama kış olimpiyatlarını yapamazsınız. Dağlarınız, tesisleriniz lazım. Bu durumda ülke sayısı 3’te 1’e düşüyor. O yüzden Türkiye’nin kış olimpiyatlarını alma ihtimali çok yüksektir ve Türkiye buna layıktır. Biz de bunun için 12 yıllık bir plan yaptık” diye konuştu.

“KAYAĞIN BRANŞLARINI TANITIYORUZ”
Fuara gelen gençlere kayağın branşlarını tanıttıklarını dile getiren Yarar, “Hem bunları gösteriyoruz hem de atış yaptırıyoruz. Çok zevkli bir branşımız var. Biathlon’da 5 kilometre koştuktan sonra nefes nefese bir halde küçücük hedefe atış yapıyorsunuz. Dünya’nın en rekabetçi ve üst seviyedeki sporcularının yaptığı bir spor” dedi.

MİLLİ TAKIMA YERLİ KIYAFET
Cumhuriyet tarihinde ilk defa -30 dereceye dayanan yüzde yüz milli kıyafeti yaptıklarını ifade eden Yarar, sözlerini şöyle tamamladı:
“Türkiye’de kıymet verdiğimiz firmalarla görüşmeler yaptım. Müjdeyi de verebiliriz ki artık milli takımımızı bu sene inşallah yüzde yüz yerli kıyafetimizle temsil edeceğiz.”
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<