banner359

Kjaer’den ’Galatasaray’ açıklaması

Fenerbahçe’nin yeni transferi Simon Kjaer, Galatasaray derbisini sabırsızlıkla beklediğini söyledi. Düzce Topuk Yaylası Tesisleri’nde yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe’de yeni transfer Simon Kjaer, sabah antrenmanı sonrası...

02 Temmuz 2015 Perşembe 13:30
Kjaer’den ’Galatasaray’ açıklaması
Fenerbahçe’nin yeni transferi Simon Kjaer, Galatasaray derbisini sabırsızlıkla beklediğini söyledi.
Düzce Topuk Yaylası Tesisleri’nde yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe’de yeni transfer Simon Kjaer, sabah antrenmanı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Topuk Yaylası Tesisleri’nin bugüne kadar gördüğü en iyi tesis olduğunu belirten Danimarkalı savunma oyuncusu, “Çok çok güzel bir tesiste çalışıyoruz, ihtiyacımız olan her şey var. Bugün ilk defa takımla tam antrenman yapma şansı buldum. Benim için yoğun ve güzel bir antrenmandı” ifadelerini kullandı.

“ALVES, ÇOK KALİTELİ BİR OYUNCU”
Fenerbahçe’de bir diğer savunma oyuncusu Bruno Alves ile ilgili açıklamalarda bulunan Kjaer, “Bruno Alves ile milli takımlarda karşı karşıya geldim. Çok kaliteli bir savunma oyuncusu. Onunla oynuyor olmaktan mutluluk duyacağım. Çok beğendiğim bir savunma oyuncusu. Henüz takımın hangi bölgelerinde kimin oynayacağı belli değil. Buna hocamız karar verecek” dedi.

“AİLEMİN DE FİKİRLERİ ÖNEMLİYDİ”
Kjaer, Fenerbahçe’ye gelme noktasında hoca ve sportif direktörle konuşmanın son derece önemli olduğunu belirterek, “Kulübün beklentilerine dair, planlara dair konuştuk. Fenerbahçe’nin dev bir kulüp olduğunu biliyorum. Bunları gelip gözümle görmek istedim. Gözlemler yaptık ailemle beraber. Ailemin fikirleri de önemliydi. Yaşayacakları yeri görmek istediler. Daha önce İstanbul’da bulunma şansı bulmadım. İstanbul’u görmek istedik. Eşimle bu konuda konuştuk ve eşim bana ’İstanbul’da yaşamak için sabırsızlanıyorum’ dedi. Eşim bana olumlu görüş bildirdikten sonra ben de çok kolay bir şekilde ’evet’ dedim” şeklinde konuştu.

“KULÜP SON DERECE İKNACI DAVRANDI”
Fenerbahçe’ye yapılan silahlı saldırının, kendisinin kulübe imza atmasında etkisinin olup olmadığının sorulması üzerine ise Kjaer, “Tabi ki önemliydi ben ve ailem için. Bu teklifi duyduğum anda aklıma gelen noktalardan biriydi. Kulüp son derece iknacı davrandı. Bana bir daha yaşanmayacağına dair söz verdiler. Hiç güzel bir şey değildi Türkiye’nin imajı açısından. Herkes umarım gerekli önlemleri alır ve inşallah böyle bir olay bir daha yaşanmaz. Kafamda çok büyük soru işareti yoktu buraya geldiğimde ama bunlar bana söylenince karar verdim” diye konuştu.

“ÜZERİME SORUMLULUK YÜKLENMESİNDEN DOLAYI MUTLUYUM”
Üzerinde sorumluluk hissettiğini belirten başarılı oyuncu, “Bana böyle bir sorumluluk yüklenmesinden dolayı son derece mutluyum. Bu baskının farkındayım. Bu baskılar sadece kendime olan güvenimi arttırıyor. Baskının farkındayım ama bu zor göreve de atılmaya hazırım. Takımla beraber tüm bu zorlukların altından kalkacağımıza inanıyorum” açıklamalarında bulundu.

“GALATASARAY DERBİSİNİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM”
Galatasaray derbisi hakkında da düşüncelerini paylaşan yıldız oyuncu, “O maçı sabırsızlıkla beklediğimi söyleyebilirim. Türkiye’nin en büyük derbisi. Merak ediyorum acaba İtalya’da oynadığım Lazio - Roma derbisinden büyük mü diye. O derbiden daha büyük bir derbi olacağını düşünüyorum. Şu an konuşmanın çok bir gereği yok. O maçın zamanı gelince maçtan önce konuşma fırsatımız olacaktır. İlk derbiye çıkmayı sabırsızla bekliyorum” dedi.

“TAKIMIMIZA ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE İNANIYORUM”
Buraya gelmesinin en büyük nedenlerinden birinin Şampiyonlar Ligi’nde oynamak olduğunu vurgulayan savunma oyuncusu, “Takımımıza Şampiyonlar Ligi’nde inanıyorum. Şampiyonlar Ligi’nde oynamak en önemli hedef. Lig şampiyonluğu için de aynı şekilde. Sadece lig şampiyonluğu ve Şampiyonlar Ligi’ne kalmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÜST DÜZEY MAÇLAR OYNANDIĞINI BİLİYORUM”
Türkiye futbolu hakkında da açıklamalarda bulunan yeni transfer Kjaer, şunları söyledi:
"Aslında Türkiye ligiyle ilgili tek duyduğum şey sert ve zorluğu olduğunu. Tek duyduğum nokta buydu, fazla bilgim yok açıkçası. Yüksek kaliteli bir lig olduğunu biliyorum. Türkiye liginde üst düzey maçların oynandığını biliyorum. Sabırsızlıkla bekliyorum. Umarım da kendim için avantaja çeviririm."
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<