banner359

Kuyt, Yeni Hocayı Değerlendirdi

Fenerbahçe’nin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt, yeni teknik direktörleri İsmail Kartal’a güvendiklerini söyledi. Sarı-lacivertli futbolcu Kuyt, FB TV’de katıldığı programda birçok konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Takımın başına...

12 Ağustos 2014 Salı 19:54
Kuyt, Yeni Hocayı Değerlendirdi
Fenerbahçe’nin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt, yeni teknik direktörleri İsmail Kartal’a güvendiklerini söyledi.
Sarı-lacivertli futbolcu Kuyt, FB TV’de katıldığı programda birçok konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Takımın başına getirilen İsmail Kartal’a takım arkadaşlarıyla beraber güvendiklerini belirten Kuyt, “Gelecek ile ilgili ben İsmail Kartal’a oldukça güveniyorum. Kulübümüz içinde çok fazla tecrübesi olan bir hoca. Hem eski futbolcu hem yardımcı antrenör olarak bu kulüpte çok tecrübesi olan bir hoca. Belki 8 yıldan fazladır bu takımda yardımcı antrenör olarak çalışıyor ve en iyi hocalarla çalıştı. Low, Hiddink, Aykut Kocaman, Ersun Yanal gibi önemli isimlerle çalıştı. Çok fazla tecrübeyle başımıza geçmiş bir teknik direktör, İsmail hoca diğer hocalarımızla da iyi iletişim içerisinde. Ona bir konuda teşekkür etmeliyim. Ben Fenerbahçe’ye geldiğimde takıma uyum sağlamamdaki en önemli isimlerden biriydi İsmail hoca. Kendi adıma gördüğüm kadarıyla takım içinde çok iyi ilişkileri olan bir hoca. Ben ve takım arkadaşlarım ona çok güveniyoruz. Ona çok büyük başarı diliyoruz. Her gün antrenmanlarda ve maçlarda hep birlikte başarılı olabilmek için ve bu sezon kupaları kazanabilmek için birlikte savaşacağız. Bizim hedefimiz formamıza 4. Yıldızı kazandırmak ve taraftarımızı mutlu etmek olmalıdır” dedi.

"SÜPER KUPA’YI KAZANMAK BİZİM İÇİN DE HARİKA OLACAK"
Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa maçı de Hollandalı yıldız, "Hepimiz bu tip maçları sabırsızlıkla bekleriz. Taraftarlarımız açısından harika bir karşılaşma olacağını düşünüyorum. Bu maç onlara sezona hazır olduğumuzu gösterme fırsatı olacak bu maç. Süper Kupa’yı kazanmak bizim için de harika olacak. Yılın geri kalanı için bir örnek olması için çok iyi olacak" diye konuştu.

"BİZİM LİGDE HER ZAMAN HEDEFLEDİĞİMİZ BİR YER VAR O DA ŞAMPİYONLUK"
Fenerbahçe’nin tecrübeli futbolcusu, gelecek yılki şampiyonluk yarışı için, "Bizim ligde her zaman hedeflediğimiz tek bir yer var o da şampiyonluk. Bu konuda en büyük rakibimiz Galatasaray’ın da aynı şeyi düşüneceğini düşünüyorum. Aynı zamanda bizim diğer takımlara da saygımızı göstermeliyiz. Şampiyonluk yarışında bir ya da iki takım daha olmak isteyecektir. Ama en önemlisi biz diğer takımları unutup kendimize bakarak kendi işimizi yapmalıyız" ifadelerini kullandı.

"DÜNYA KUPASI’NDA OYNAMAK BENİM İÇİN GERÇEKTEN ÇOK GÜZELDİ"
Dünya Kupası’ndaki oynamasının kendisi için çok güzel olduğunu kaydeden tecrübeli oyuncu, “Brezilya’da Dünya Kupası’nda oynamak benim için gerçekten çok güzeldi. Futbolun, doğduğu yerdeydik. Herkesin sporu sevdiği bir ülkedeydik. Bu tek kelimeyle harika bir tecrübeydi. Hollanda Milli Takımı’nın çok iyi bir iş çıkarttığını düşünüyorum. Ama şu ana kadar turnuvaya genel olarak baktığımızda final oynayamamış olmak halen bir hayal kırıklığı olarak içimizde duruyor. Yine de biz kendimizle gurur duyabiliriz diye düşünüyorum. Çünkü 7 maç oynadık. Sadece penaltılarla yenilebildik. Genel performansımızın çok iyi olduğunu düşünüyorum. Hollanda’da veya dünya genelinde turnuvadan önce fazla şansımızın olduğunu düşünen çok fazla kişi olmadığını düşünüyorum. İspanya’ya karşı oynadığımız ilk maçla her şeyin değiştiğini düşünüyorum. Turnuvadan önce çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Bizim en önemli özelliklerimizden birisi fizik açısından çok iyi olmamızdı. Hava şartları için de çok iyi hazırlandık. Ve bir yanıyla da hocamızın sistemine inandık. Takımın birlikteliği de çok üst düzeydeydi. Tüm bunları bir araya getirdiğimizde çok güçlü bir takım olduk. Penaltılar ilgili ise futbolda biraz şansa da ihtiyaç vardır. Açıkçası her şeyin biraz mükemmel olması gerekir. Örneğin Kosta Rika karşısında oynadığımız maçta her şey mükemmeldi. 5 tane penaltı atıcımız vardı ve çok önemli maçlarda çok fazla penaltı atmış oyunculardı bunlar. Van Persie, Robben, Sneijder, ben, Huntelaar ilk 5 penaltıyı kullanan oyunculardık ve o gün o anda her şey mükemmeldi. Ama Arjantin karşısında oynadığımız karşılaşma 5 gün içinde 120 dakika boyunca oynamak zorunda kaldığımız ikinci maçtı. Ve yine penaltılara kaldı. İlk maçtan farklı şartlar söz konusuydu. Van Persie, maçta oyundan çıkmak zorunda kaldı çünkü fiziksel olarak iyi değildi o maçta. Penaltılara geldiğimizde bazı değişiklikler yapmak zorunda kaldık. O birazcık şansınızı da kaybettiğiniz zaman bu sizin için Dünya Kupası’nda final oynamamayla sonuçlanabiliyor. Ama bu futbol ve bizim hiçbir şekilde pişmanlığımız yok her şeyimizi ortaya koyduk ve kendimizle gurur duyuyoruz. Ülkemiz bizimle gurur duyuyor. Aynı zamanda Dünya Kupası boyunca Feerbahçe taraftarların bana ve milli Takımıma verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum. Beni Brezilya’da yolda gördüklerinde ya da Hollanda ’ya döndüğümde karşılaştığımız Fenerbahçe taraftarları bana olan sevgilerini aktardılar ve onlara bir kez daha teşekkür ediyorum. Benim bireysel başarım aynı zamanda Fenerbahçe’nin de başarısıydı" şeklinde konuştu.

"MİLLİ TAKIM KARİYERİM HAKKINDA KARAR VERMEDİM"
Hollanda Milli Takımı’nda geleceği hakkında henüz karar vermediğini vurgulayan Dirk Kuyt, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Milli Takım’la ilgili geleceğim hakkında ne yapacağıma henüz karar veremedim. Milli takımımızın yeni hocasıyla bu ay içerisinde konuşma fırsatı bulacağım. Fenerbahçe’nin eski hocası Guus Hiddink şu anda Hollanda Milli Takımı’nın başına geçti. Benim için şu anda en önemli konu, katılacağım her kulvarda özellikle de Süper Kupa’da Galatasaray ile yapacağımız karşılaşma için hazır olabilmek. Aynı zamanda hem benim hem de milli takımımımın geleceği açısından en iyisinin ne olacağına hep birlikte karar vereceğiz."
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<