Olaylı derbinin faturası ağır oldu

Spor Toto 2. Lig 23. haftasında Altay - Göztepe maçında çıkan olayların ardından PFDK her iki takımın teknik direktörüne 1 resmi müsabakadan men cezası verirken, Altay’a da 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Profesyonel Futbol Disiplin...

24 Şubat 2015 Salı 17:10
Olaylı derbinin faturası ağır oldu
Spor Toto 2. Lig 23. haftasında Altay - Göztepe maçında çıkan olayların ardından PFDK her iki takımın teknik direktörüne 1 resmi müsabakadan men cezası verirken, Altay’a da 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun bugün yaptığı toplantıda Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Altay-Göztepe maçında çıkan olaylara ceza yağdı. TFF’nin resmi web sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Altay Spor Kulübünün, 18.02.2015 tarihinde oynanan Altay - Göztepe Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi olduğu müsabakada 6. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 12 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada Altay Spor Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 4 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada Altay Spor Kulübü teknik sorumlusu Yalçın Koşukavak’ın, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 3 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına,
Göztepe’nin, 18.02.2015 tarihinde oynanan Altay - Göztepe Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 2 bin 100 TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Göztepe, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı 2 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Göztepe, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 4 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, cezaların birleştirilmesi suretiyle Göztepe’nin, toplam 8 bin 100 TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Göztepe teknik sorumlusu Metin Diyadin’in, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 3 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir"
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<