banner359

Olimpiyat’a farklı duygularla çıkacaklar

Beşiktaş ile Liverpool arasında yarın Olimpiyat Stadı’nda oynanacak karşılaşma iki takım için de farklı duygulara sahne olacak.UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’nda yarın Beşiktaş’ın Liverpool’u Atatürk Olimpiyat Stadı’nda konuk edeceği...

25 Şubat 2015 Çarşamba 13:35
Olimpiyat’a farklı duygularla çıkacaklar
Beşiktaş ile Liverpool arasında yarın Olimpiyat Stadı’nda oynanacak karşılaşma iki takım için de farklı duygulara sahne olacak.
UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’nda yarın Beşiktaş’ın Liverpool’u Atatürk Olimpiyat Stadı’nda konuk edeceği karşılaşma, hikayesi açısından son yılların en ilginç maçlarından birine sahne olacak. 10 yıl önce İngiliz ekibinin burada kaldırdığı UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası, ayrıca yarın siyah-beyazlı taraftarın kıracağı seyirci rekoru ve en çok merak edilen konu ise karşılaşmanın skoru…

ONLAR OLİMPİYAT STADI’NI ÇOK SEVİYOR
2005 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’nde, İngiltere’nin Liverpool ve İtalya’nın Milan takımları arasındaki karşılaşma Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynandı. Yarın bu statta yine sahne alacak olan İngiliz ekibi, 10 yıl önce 3-0 geriye düşüp ikinci yarıda beraberliği yakaladıktan sonra penaltılarda kazandıkları Devler Ligi kupasının anılarını tazeleyecek. Yarın oynanacak Beşiktaş - Liverpool karşılaşmasında İngiliz ekibi adına ayrılan bütün koltukların satılması da Liverpool taraftarının bu stada verdiği değerin kanıtı. Belki de Olimpiyat Stadı’nı Türk taraftarlardan daha çok seven İngilizler, yarın 10 yıl önce yaşanan sevinci tam da yerinde hatırlayarak, farklı bir heyecan yaşayacak.

SİYAH-BEYAZ REKOR MU GELECEK?
Beşiktaş ile Liverpool arasında yarın Olimpiyat Stadı’nda oynanacak karşılaşmada seyirci kapasitesinin 79.077 olduğu hafta içerisinde açıklandı. Siyah-beyazlı kulüpten gelen açıklamalara göre ise satışa çıkarılan bütün biletler tükendi. Eğer satılan bütün biletleri alan taraftarların hepsi yarın Olimpiyat Stadı’na gelirse bir seyirci rekoru daha kırılacak. Olimpiyat Stadı’ndaki seyirci rekoru açılış maçında 31 Temmuz 2002’de Galatasaray - Olympiakos karşılaşmasıyla 79.414 olarak kayıtlara geçmişti. Deplasmanda oynadığı mükemmel oyuna rağmen Liverpool’a 1-0 mağlup olmaktan kurtulamayan Beşiktaş’ın yönetimi de taraftarların karşılaşmaya olan ilgilerinden oldukça memnun.

LIVERPOOL’A İSTANBUL’DA 3 GOL BİRDEN
2005’te Olimpiyat Stadı’nda Devler Ligi kupasını kaldıran Liverpool’a yine aynı stada 1 yıl sonra Galatasaray büyük bir hüsran yaşattı. 2006-2007 sezonunda Şampiyonlar Ligi mücadelesinde Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Galatasaray’ın konuğu olan Liverpool sarı-kırmızılılara 3-2’lik skorla boyun eğdi. Bu karşılaşmada Robbie Fowler 22. dakikada Liverpool’u 1-0 öne geçirirken, cevap 24’te Necati Ateş ile geldi. Okan Buruk’un 28. dakikadaki harika golü Galatasaray’ı 2-1 öne geçirirken, Sasa Ilic 79’da durumu 3-1’e getirmişti. 90’da Robbie Fowler’ın golü ise maçın sonucunu tayin etti.
2011’de ise Galatasaray ile TT Arena’da bir hazırlık maçı yapan Liverpool, burada sarı-kırmızılılara 3-0 mağlup olmaktan kurtulamadı. Özel maçta sarı-kırmızılılarla karşılaşan İngilizler İstanbul’da büyük hüsrana uğrarken, Galatasaray’ı 3-0’lık galibiyete götüren golleri Baros (2) ve Elmander kaydetti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<