Osmangazi spor tesisleriyle donatılıyor

Osmangazi Belediyesi, Hamitler Spor Tesisleri’nin temelini törenle attı.Osmangazi Belediyesi’nin ilçeye kazandırmayı hedeflediği yeni spor tesislerinden biri olan Hamitler Spor Tesisleri için ilk harç döküldü. Toplam 2 bin 500 metrekare alan...

05 Nisan 2017 Çarşamba 15:24
Osmangazi spor tesisleriyle donatılıyor

Osmangazi Belediyesi, Hamitler Spor Tesisleri’nin temelini törenle attı.

banner380

Osmangazi Belediyesi’nin ilçeye kazandırmayı hedeflediği yeni spor tesislerinden biri olan Hamitler Spor Tesisleri için ilk harç döküldü. Toplam 2 bin 500 metrekare alan üzerinde inşa edilecek olan Hamitler Spor Tesisleri’nde bin 800 metrekare alana sahip futbol sahası, soyunma odaları, duşlar, kafe ve mescit yer alacak. 300 gün içerisinde tamamlanması hedeflenen tesis için 996 bin TL kaynak kullanılacak. Belediye Başkanı Mustafa Dündar, temel atma töreninde yaptığı konuşmada Osmangazi’de yaşayan herkese hitap eden çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, “Osmangazi’de ikamet eden 850 bin kişinin hepsini hedef alan çalışmalar yürütüyoruz. Türk sporuna yeni yetenekler kazandırmak adına Hentbol Akademisi kurduk. 220 çocuğumuz bu akademide hentbol oynuyor. Judo akademisinde 179 çocuğumuz bu branşı öğreniyor. Atletizm akademisinde 270 çocuğumuz spor yapıyor. Böylece çocuklarımız hem derslerinde daha başarılı oluyor hem de boş vakitlerini spor yaparak değerlendiriyor. Başarılı yetenekli olanlar milli takımlara kadar yükseliyor. Badminton, judo ve atletizm ve yüzme branşlarında milli sporcularımız var. Hedefimiz sporcularımızın olimpiyatlara katılması. Olimpiyatlara gitmek için de bu altyapı gerekiyor. Bu hedefi gerçekleştirmek için spor yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Bursa’nın ilk Türkiye’nin ise ikinci kapalı atletizm salonu olma özelliğini taşıyan Osmangazi Atletizm Salonu inşaatı hızla devam ediyor. Mayıs ayında açılışını yapmayı planlıyoruz. Bu tesis, Atletizm Federasyonu’nun çalışmalarıyla uluslararası faaliyetlere ev sahipliği yapacak. Bursa’mızın tanıtımı için katkı sağlayacak. Bölgesel tesislerimiz de var. Altınova’da 40 dönüm üzerinde kurulan futbol sahalarımız var. Panayır’da 38 dönüm üzerinde aynı şekilde spor tesislerimiz var. Her mahallemizde halı sahalarımız, basketbol sahalarımız bulunuyor. Köyler de mahalle olup belediyemizin sorumluluk alanına girince, her köye park ve spor tesisi yapmak için çalışma başlattık. Osmangazi Belediyesi olarak 5 yüzme havuzuna sahibiz. Bu havuzlardan inşallah olimpiyat şampiyonları çıkacak” diye konuştu.

Osmangazi’ye yeni bir spor tesisi kazandıracak olmanın mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Dündar, “Bugün burada 2 bin 500 metre karelik alanda yeni bir tesisin temelini atıyoruz. Burası modern ve örnek bir bölgemiz. Bursa’nın en modern pazar yerini buraya yaptık. Parklarıyla, yollarıyla, geniş caddeleriyle burası güzel bir semtimiz oldu. Cazibe merkezi oldu. Artık burada yaşamak bir ayrıcalık. Temelini attığımız bu tesisi, 8 ay içerisinde tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Bu tesislerimiz en başta buradaki vatandaşlarımız için hayırlı olsun. Bizlere düşen hizmet etmek, bizler de hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de yaptığı konuşmada, “Osmangazi Belediyemizin her alanda çok önemli yatırımları var. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar, Bursa’nın en eski yerleşim yeri olan Osmangazi’yi daha güzel ve yaşanabilir hale getirmek için kararlı bir şekilde çalışıyor. Osmangazi’yi modern çağın ihtiyaçlarıyla birlikte donatıyor. Başkanımız Mustafa Dündar ve ekibini şehrimiz ve vatandaşlarımız için yaptığı bu güzel çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ise, “Belediyelerin yetiştirdiği lisanslı sporcu sayısını nüfusa oranladığımızda İstanbul’un önündeyiz. Bunlar işte hep bu spor tesisleri sayesinde oluyor. Geçtiğimiz günlerde kentimizi ziyaret eden Sayın Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç da sahip olduğumuz spor tesislerini duyunca şaşkınlık yaşadı. Bu spor tesislerinin sayısını arttırarak devam ediyoruz. Spor ve sporcunun her zaman destekçisi olan Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<