Samet Aybaba: "Artık kazanmak istiyoruz"

Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Akhisar Belediyespor maçını kazanmak istediklerini söyledi.

22 Kasım 2018 Perşembe 17:24
Samet Aybaba: "Artık kazanmak istiyoruz"

Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Akhisar Belediyespor maçını kazanmak istediklerini söyledi.

Yeşil-beyazlı takımın teknik patronu Samet Aybaba, Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde açıklamalarda bulundu. Hafta sonu oynanacak Akhisar Belediyespor maçını değerlendiren Aybaba, "Milli arayı iyi değerlendirdik, sakat oyuncularımız biraz fazla. A Milli Takım’da 3 tane oyuncumuz vardı, tabii onların orada olması bize keyif veriyor. Diğer arkadaşları da oraya motive etmek için antrenmanlarda ufak ufak söyleşiler yapıyoruz. Onlara takılıyoruz. Güzel, keyifli geçti. Tabii her maç zor, özellikle son 5 maç gittikçe zorlaşıyor. Akhisarspor’un çok artıları var, eksileri de var. Son maçı kazanmaları onlara büyük bir moral oldu. Biz de çok iyi oynamamıza, ligde en çok orta yapıp, şut attığımız maç olmasına rağmen kaybettik ama biz takım bütünlüğü ile ilgili sıkıntıyı fazla yaşamıyoruz. Arkadaşlarla toplandık, onlar da çok iştahlı. Bunu yansıtırsak futbolun bir de şans faktörü vardır o da bize döner diye düşünüyoruz. Keyifli bir oyun olsun bizim açımızdan her şeyi doğru sergileyebildiğimiz bir maç olsun. Kazanalım istiyoruz artık" dedi.

"Ali’yi milli takıma göndermedik, tutuyoruz"

Takımdaki forvet sıkıntısıyla ilgili soruya Aybaba, şu cevabı verdi:

"Oyuncularımız sakat. Elimizde başka oyuncularımız da var onları değerlendireceğiz. Ali’yi göndermedik, tutuyoruz. Futboldur bu, belki şansı gelir. 16 yaşında ama becerikli geleceğe yönelik daha koruyoruz, saklıyoruz ama şans da gelirse niye olmasın? Stancu ile Sakho, Shehu kadromuzda olmayacak. Jires zaten kadromuzda yok. Jires bugün takımla birlikte çıkmak istedi biz de teklifini olumlu karşıladık."

"Birkaç oyuncu takviye etmek istiyoruz"

banner380

Transferle ilgili yöneltilen soruya ise Aybaba, "Şu anda biliyorsunuz çalışma yapıyoruz, arkadaşlarımız scout ekibi gidiyor dünyanın çeşitli yerlerinde oyuncuları izliyor getiriyor. Biz onları tekrar çalışıp sonra finalde gidip bakacağız. Tabii bunları yapmak için de imkanlar, kulübün bütçesi çok önemli. İçerideki oyuncular ile ilgili düşündüğümüz konular önemli. Onları ne yapabiliriz önemli. Eğer gerçekleşirse birkaç tane oyuncu takviye etmek istiyoruz" cevabını verdi.

"İdeal kadro ile bu maçı kazanacağız"

Smet Aybaba, Akhisar maçında oynanacak oyunla ilgili olarak da "Mevkilerinde oynayan oyuncularımız var. Genel futbol düşüncemiz de bu. Mevkilerinde oynayan oyuncuları oynatmak, onlara şans vermek daha doğru olur. Doğru olur yanlış olur tabii futbol bu, nereye gideceği kestirilemez ama biz elimizdeki mevcut oyunculardan ideal bir kadro oluşturup bu maçı kazanacağız diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

"Final pasları konusunda hücum oyuncularımızın eksiklikleri var"

"Son Akhisar maçlarını farklı kaybetmişiz" diyen Aybaba, şu ifadelere yer verdi:

"Bir değişiklik yapalım istedik, acaba orada bizi etkileyen bir şey mi var diye. Bir gün önce gidelim, bakalım, belki bir şeyi değiştiririz. Yeni kurulmuş takım olarak bakarsanız bu kadar genç ve altyapı oyuncusunu içine katan bir takım. Bana göre hepsi işini çok iyi yapıyor çok mutlu. Futbol şansı yanımızda değil bazı pozisyonlarda bizim becerimiz çok yeterli değil. Özellikle de final konusunda önde hücum oyuncularımızın eksiklikleri var. Bu da kolay giderilebilecek bir şey değil, 2-3 ayda hemen bu oyuncunun karakterine de bağlı. Bazı oyuncular vardır 18’in içerisine girer, gelir hemen gol yapar. Bizde bu sıkıntılar var ama gelişme anlamında bizim takım gerçekten futbol anlamında. Bunu ben söylemiyorum Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki arkadaşlarımız arayıp Bursaspor’un gerçek bir futbol takımı gibi oynadığını, bu devam ederse bir yerde kırılıp tekrar artıya döneceğini söylüyorlar."

Bursaspor, Akhisar Belediyespor maçı hazırlıklarını akşam saatlerinde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Yağmur altında gerçekleşen antrenmana sakatlıkları bulunan Diafra Sakho, Furkan Soyalp ve Abdullahi Shehu katılmazken, Bogdan Stancu takımdan ayrı çalıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<