TOFAŞ yeni sezonu açtı

Yeni sezonda Spor Toto Basketbol Ligi’nde mücadele edecek olan TOFAŞ, bu doğrultuda sezonun ilk antrenmanını bugün gerçekleştirdi.Şampiyon olarak Spor Toto Basketbol Ligi’ne yükselen ve oturmuş kadrosunun üstüne yaptığı üç yabancı transferle...

15 Ağustos 2016 Pazartesi 20:15
TOFAŞ yeni sezonu açtı
Yeni sezonda Spor Toto Basketbol Ligi’nde mücadele edecek olan TOFAŞ, bu doğrultuda sezonun ilk antrenmanını bugün gerçekleştirdi.
Şampiyon olarak Spor Toto Basketbol Ligi’ne yükselen ve oturmuş kadrosunun üstüne yaptığı üç yabancı transferle sezona giren TOFAŞ yeni dönemin ilk antrenmanını bugün tam kadro halinde TOFAŞ Mustafa V. Koç Spor Salonu’nda gerçekleştirdi. Başantrenör Orhun Ene nezaretinde gerçekleşen idman yaklaşık iki saat sürdü. Antrenmanın ilk bölümünde pozisyonlara göre iki gruba ayrılan kırmızı-beyazlılar şut ve boyalı alan çalışmasının ardından ısınma hareketleriyle bu bölümü tamamladı. İkinci bölümde tek potada 4’e 0 ve 5’e 0’la çalışmayı tamamladı. TOFAŞ yarın akşam saatlerinde yapacağı tek antrenmanla hazırlıklarını sürdürecek.
TOFAŞ yeni sezon hazırlıklarına şu oyuncularla başladı:
"Kaya Peker, Ümit Sonkol, Caner Topaloğlu, Barış Ermiş, Yiğit Arslan, Muhsin Yaşar, Kadir Bayram, Berkan Durmaz, Sammy Mejia, Kaloyan Ivanov, Vasilije Micic, Jordan Hamilton, Ronald Roberts."
Orhun Ene: “İyi bir aile olabilirsek başarı gelecektir”
Yeni sezonun ilk antrenmanından önce basın mensuplarına açıklamalarda bulunan TOFAŞ Başantrenörü Orhun Ene, başarıya giden yolun aile olmadan geçtiğini belirtti.
Ene, ülke olarak çok sıkıntılı günler atlattıklarını belirterek, “Çok şükür bu dönemi ülkece en güçlü şekilde geride bıraktık. Özgürlüğümüz olsun, demokrasimiz olsun bunları devam ettirebilecek konumdayız. Ülkemizin geçtiği sıkıntılı dönemde basketbol açısından bakacak olursak transferde sorunlar yaşadık ama istediğimiz oyuncuları alarak bugün sezona tam kadro halinde başlıyoruz. Oturmuş kadromuzun üzerine iyi olduğunu düşündüğümüz isimleri dahil ettik ve güzel bir kadro oluşturduğumuzu düşünüyorum” dedi.
“Aileyi güçlü tutacak ana unsur taraftarımız”
Yurtiçi ve yurtdışı hazırlık programlarını hazırlarken eksiklerini ortadan kaldıracak şekilde planladıklarını belirten tecrübeli antrenör, "Bugün de bunun başlangıcını yaptık. Ne kadar iyi takım olursanız olun basketbol olarak iyi olmanız lazım. Bu hazırlık dönemini de iyi geçirmemiz gerekiyor. Elinizde ne kadar iyi yabancılar olursa olsun iyi bir aile olursak başarılı olabileceğimize inanıyoruz. Bununla beraber bu aileyi güçlü halde tutacak ana unsur da taraftardır. Onların desteğine inanıyoruz. Bursa’yı basketbol şehri yapma yolunda ilk görevimiz olan Basketbol Süper Ligi’ne çıkmayı başardık. Yıllar önceki o coşkulu basketbol şehri olan Bursa’yı tekrardan bu ruha ve yapıya kavuşturmak hedefimiz. Bu sezon taraftarımızı daha çok yanımızda görmek istiyoruz" diye konuştu.
“Güçlü bir şehri sporda temsil ediyoruz”
Son olarak sezona tam kadro halinde başlamayı özellikle çok istediklerini söyleyen Orhun Ene, “Güçlü bir kurumu, güçlü bir şehir Türk sporunda temsil ediyoruz. Oyuncularımızın bunun bilincinde olması lazım. Çünkü bizlerden beklenti çok. Ses getirecek transfere imza atacak bütçemiz olmadığı için bizim çok çalışmamız lazım. Bunun içinde erkenden bir araya gelerek, aile olma yolunda adımları atmak istedik” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<