banner359

“Türkiye futbolcu mezarlığına dönecek"

PTT 1. Lig takımlarından Adana Demirspor’un Sportif Direktörü Samet Aybaba, 14 yabancı oyuncu izninin pek işe yaramayacağını savunarak, “Türkiye futbolcu mezarlığına dönecek, göreceksiniz” ifadelerini kullandı.Seyhan Rotary Kulübü’nün...

24 Şubat 2015 Salı 16:36
“Türkiye futbolcu mezarlığına dönecek
PTT 1. Lig takımlarından Adana Demirspor’un Sportif Direktörü Samet Aybaba, 14 yabancı oyuncu izninin pek işe yaramayacağını savunarak, “Türkiye futbolcu mezarlığına dönecek, göreceksiniz” ifadelerini kullandı.
Seyhan Rotary Kulübü’nün düzenlediği toplantıya konuşmacı olarak katılan mavi-lacivertli kulübün sportif direktörü Aybaba, Hüseyin Sözlü gibi çok iyi bir büyükşehir belediye başkanı ve kulüp yönetimiyle Adana Demirspor’un çok güzel günlere kavuşacağını bildirdi.
Türkiye’deki futbol ve yönetim sistemini eleştiren Samet Aybaba, ”Futbolla ilgili büyük bir değişime ihtiyacımız var, biz ise geçici kararlar alıyoruz” diye konuştu.

"DOSYALAR SIĞMAYACAK, GÖRECEKSİNİZ"
14 yabancı, 14 yerli oyuncu transferi düzenlemesini de eleştiren Aybaba, “3 tanesini yapabildik mi? Yapamayız. 5+3 gene yapamıyoruz. 14 hiç yapamayacağız çünkü bu işin içinde bir menajerlik sistemi var. Onların direk ilişkide olduğu başkanları var, kötü niyet olmasa bile onlar yönlendiriyorlar. Türkiye bir futbolcu mezarlığına dönecek, göreceksiniz. Ve Avrupa’da, FIFA ve UEFA’da en çok dosyası olan biziz. Dosyalar sığmayacak, göreceksiniz. Futbolcuyu alacağız, olmayacak geri göndereceğiz, yenisini alacağız, hepsi maliyet. Beşiktaş’ın 1 katrilyon, Galatasaray’ın 800 milyon TL borcu var diyorlar. Bu bütçelerden sorumlu olmayan insanın harcaması çok kolaydır. Bu işi yöneten arkadaşlar da sorumlu olsun, kendi parası gibi düşünsün. ‘Borç ne kadar artarsa umurumda değil yeni gelen ödesin’ derseniz kulüplerin de inanılmaz artan borçları olur” dedi.
Adana Demirspor’un menfaatleri için teknik adamlığının dışında bir görev alarak katkı sağlamaya çalıştığının altını çizen Samet Aybaba, “Hüseyin Sözlü başkanımızla birlikte kentimizin sportif faaliyetlerinin gelişmesi açısından saha projelerimiz de var. Bunları hayata geçireceğiz. Yoğun bir program içerisindeyiz” diye konuştu.
Adana Demirspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Şevket Aydoğdu’nun da katıldığı toplantıda kulüp üyelerinin sorularını yanıtlayan Aybaba, Türk futbolunun idare ediliş şekillerini, olumsuzlukları, yabancı oyuncu sayısıyla ilgili düşüncelerini anlattı. Yine farklı bir soruyu yanıtlayan Samet Aybaba, eski başkan Süleyman Seba’dan çok büyük övgülerle bahsetti.
Adana Demirspor Kulübü Sportif Direktörü Aybaba, Seyhan Rotary Kulübü Başkanı Ahmet Murat Yıldırım’a ’Seyhan Rotary’ yazılı mavi-lacivertli forma hediye etti. Aybaba’ya da katılım belgesi veren Yıldırım, “Bizler Seyhan Rotary Kulübü olarak, şampiyonluğa emin adımlarla ilerleyen Adana Demirspor’umuz için nelere yapabiliriz, çok çabuk şekilde düşünüp hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<