banner359

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Kadın Basketbol Takımı, deplasmanda karşılaştığı Antalya ekibi Alanya Belediye’yi 83-54 mağlup ederek ligi üst sıralarda bitirme iddiasını sürdürdü.Maçın...

05 Aralık 2015 Cumartesi 21:07
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Kadın Basketbol Takımı, deplasmanda karşılaştığı Antalya ekibi Alanya Belediye’yi 83-54 mağlup ederek ligi üst sıralarda bitirme iddiasını sürdürdü.
Maçın hemen başında Manolya Kurtulmuş ile öne geçen Alanya Belediye, Bursa ekibinin tecrübeli pivotu Marcedes’in yaptığı top kaybının ardından Harris ile bulduğu sayı ile 4-0 öne geçti. Tecrübeli çalıştırıcı Ali Özbay’ın kenardan verdiği direktifleri doğru uygulayan yeşil-beyazlılar, önce farkı eritti ardından ilk çeyreği 9 sayı önde tamamlamayı başardı. (22 - 13)
İkinci periyotta Didem ve Şeyma’nın sayıları ile farkı iyice açmayı başaran yeşil-beyazlılarda, rakip Alanya Belediye’nin başarısız atışlarının ardından Gülay ile savunma ribaundlarını topladı ve hızlı hücumlarla da ilk yarının sonucunu belirlemiş oldu. (39-23)
İkinci yarının ardından tempoyu iyice artıran taraf Bursa temsilcisi oldu. Didem Nakaş’ın attığı sayılarla, Gülay’ın hem savunmada hemde hücumda kazandığı ribaundlarıyla yıldızlaştığı periyotta yeşil beyazlılar farkı 23 sayıya kadar çıkarsa da periyodun son bölümlerinde tempoyu düşürmesine rağmen rakibin farkı indirme çabası skora etki etmeyince bu periyotu da Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü 61-40 geçmeyi başardı.
Ev sahibi ekip Alanya Belediye son periyoda fırtına gibi başladı. Tuğçe, Haris ve Çağla ile farkı 16 sayıya kadar indirmeyi başaran ev sahibine karşılık yeşil-beyazlılar Şeyma ve Gülay’ın elinden bulduğu sayılarla farkın azalmasına izin vermedi.
Maçın son bölümlerinde daha rahat bir görüntü sergileyen Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü, maçı 29 sayı farkla 54-83 kazanmasını bildi ve son haftalardaki kötü gidişe dur diyerek ligi üst sıralarda bitirme iddiasını sürdürdü.
Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nde Gülay Gül 17 sayı, 14 ribaund ve Marcedes Marie Walker 14 sayı, 14 ribaund ile double - double yaparken, Didem Nakaş ise 22 sayı maçın en skorer oyuncusu oldu. Ev sahibi ekipte ise Harris takımı adında 21 sayı kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<