banner359

Türkiye Rallikros Şampiyonası nefes kesiyor

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde yapılan Türkiye Rallikros Şampiyonası’nda final heyecanı başladı.Şampiyonanın son yarışları olan 3. 4. ve 5. ayak yarışlarının startı, İznik gölü sahilindeki ralli parkurunda verildi. Bursa Otomobil...

15 Ekim 2016 Cumartesi 15:36
Türkiye Rallikros Şampiyonası nefes kesiyor
Bursa’nın Orhangazi ilçesinde yapılan Türkiye Rallikros Şampiyonası’nda final heyecanı başladı.
Şampiyonanın son yarışları olan 3. 4. ve 5. ayak yarışlarının startı, İznik gölü sahilindeki ralli parkurunda verildi. Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK), Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü (KOSDER) ve Ege Otomobil Sporları Kulübü’nün (EOSK) ortak organizasyonu ile ulusal ve mahalli olarak iki ayrı klasmanda düzenlenen yarışlara Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden 25 sporcu katıldı.
İznik Gölü kenarında yer alan 1.100 metre uzunluğundaki toprak zeminli rallikros pistinde iki gün sürecek yarışlarda sıralama, yarı final, final sıralaması ile koşulacak. Otomobillerin motor hacimleri ve tadilatlarına göre 3 ayrı kategoride değerlendirildiği yarışlar 16 Ekim Pazar günü saat 19.00’da İskele Pub’da düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek.
Yarışlar sırasında kazalar da yaşandı. Bir otomobil ısınma turlarında kaza yaparak pist dışına çekildi. İki otomobil de yarışlar sırasında kaza yaparak kullanılamaz hale geldi. Kazalarda yaralanma ya da can kaybı olmadı.
Türkiye Rallikros Şampiyonası yarışlarının ilk gününü Orhangazi Kaymakamı Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve ilçe halkı da izledi. Protokol üyeleri start noktasına gelerek bazı turların startını verdi.
Belediye Başkanı Çağlayan, Türkiye Rallikros Şampiyonası’nın Orhangazi’de yapılmasının mutluluk ve heyecan verici olduğunu söyledi. Yarışların yapıldığı göl bölgenin spor vadisi haline geleceğini ifade eden Çağlayan, bu yönde çalışmaların başladığını ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<