Dünyada ve Türkiyede kaç tane web sitesi var?

Dünyada ve Türkiye’de kaç tane web sitesi var? Günümüzde internet hemen her evde, iş yerinde ve akıllı telefonlarımızda bulunuyor.

25 Mart 2017 Cumartesi 12:51
Dünyada ve Türkiyede kaç tane web sitesi var?

Dünyada ve Türkiye’de kaç tane web sitesi var? Günümüzde internet hemen her evde, iş yerinde ve akıllı telefonlarımızda bulunuyor. Çeşitli internet sitelerinde haber okur, maillerimize bakar ya da alışveriş yaparız. Bunlar için birçok web sitesi vardır. Peki dünyada ve ülkemizde kaç tane web sitesi var? Dünyada internet sitesi sayısını gösteren Netcraft yaptığı araştırmada bu sorunun cevabına ulaştı.

banner380

KAÇ TANE WEB SİTESİ VAR?

Dünyada ve Türkiye’de kaç tane web sitesi var sorusunun cevabını Netcraft verdi. 2014 yılının haziran ayında dünyada 923.343.984 adet web sitesi varken bu sayı 2015 yılında 1.468.322.172’e yükselmiş. Web sitesi sayılarının bu kadar yüksek olmasının nedeni ise internet sitesi kurmanın kolay olmasından kaynaklanıyor. Ancak yapılan araştırmalar aktif site sayısının, kurulan site sayısının 5’te 1’i olduğunu gösteriyor. Türkiye’de 2015 yılında 35 milyon civarı web sitesi bulunurken 8 milyonu aktif site olarak çalışıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<