Facebook CEO'sundan hackerlara karşı ‘bantlı’ önlem

22 Haziran 2016 Çarşamba 16:25 2016-06-22 16:28:37
Facebook CEO'sundan hackerlara karşı ‘bantlı’ önlem
 Facebook’un kurucusu ve CEO’su milyarder Mark Zuckerberg’in paylaştığı bir fotoğrafta dizüstü bilgisayarının kamerasını ve mikrofon girişini bantladığı görüldü. Bu fotoğraf Zuckerberg’in hacker'lara karşı böyle önlem aldığı yorumlarına neden oldu.

Instagram’ın aylık 500 milyon aktif kullanıcıya ulaşması nedeniyle bir kutlama mesajı paylaşan Zuckerberg’in fotoğraf karesinde arkada bulunan dizüstü bilgisayarının kamerasını ve mikrofonunu bantla kapattığı görüldü.
Facebook CEO’su Mark Zuckerberg görünüşe göre kendisine casusluk yapılması ihtimalinden dolayı kaygılı. Dün paylaşılan fotoğrafta, Zuckerberg, imzası haline gelen gri tişörtüyle poz veriyor. Elinde tuttuğu çerçevede, “Bu noktaya ulaşmamızda emeği geçen herkese teşekkürler” yazıyor.
Bir cisimle kapatılmadığı zaman, laptopların ön kamerasının kontrolünün yetenekli hacker'lar tarafından ele geçirilebileceği söyleniyor. Zuckerberg’in, kamerayı bir parça bantla kapatarak, bunun gerçekleşmesini önlemeye çalıştığı anlaşılıyor.

Son Güncelleme: 22.06.2016 16:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<