iOS 8, birçok özelliği ile rahat kullanım şansı sunacak

iPhone 6’yla birlikte hayatımıza giren iOS 8 işletim sistemi, birçok özelliği ile daha rahat bir kullanım şansı sunuyor.

22 Eylül 2014 Pazartesi 19:46 2014-09-22 20:03:39
iOS 8, birçok özelliği ile rahat kullanım şansı sunacak
 iOS 7’ye oranla birçok özelliği geliştirilen iOS 8’de ortaya çıkan en büyük gelişmelerden biri batarya konusunda oldu. iOS 8’de kullanıcılar bir günlük ya da bir haftalık raporlar ile hangi uygulamayı yüzde kaç oranında kullandığını ve hangi uygulamanın yüzde kaç oranında batarya harcadığını görebilecek. Gelen raporlar ile mesajlaşma, konuşma, internete girme ve diğer uygulamalarda harcadığınız zaman sonucunda bataryanızın ne oranda azalmış olduğunu görebileceksiniz.

 iOS 8’deki bir başka özellik de zaman aralıklı çekimlerde oldu. iOS 8’deki zaman aralıklı çekim özelliği ile kullanıcılar uzun süreli çekimler sırasında en ufak ayrıntıları dahi net bir şekilde görme şansına sahip olacak. iPhonelarda yer bildirimi yapma özelliği yeni olmamasına rağmen iOS 8’de bu özelliğin de geliştirilmiş olduğu görüldü. iCloud uygulamasına girerek “iPhone’umu bul ve son bulunduğum yerin bilgisini gönder” seçeneği tıklamanız durumunda telefonunuz şarjı bitmeden önce size son bulunduğunuz yer hakkında rapor verilmiş olacak.

 iOS 8’le hayatımıza giren bir başka yenilik de sesli mesaj gönderme özelliğinde oldu. Telefonunuzda kayıt tuşuna bastıktan sonra konuşarak mesajınızı kaydedip, istediğiniz kişiye sesli mesaj gönderme şansı elde etmiş olacaksınız.

 iOS 8 kullanıcıları iCloud ile telefon hafızalarında bulunan müzik, film, uygulama ve fotoğrafları da paylaşma özelliğine sahip olacak. Telefonunuzun ayarlar kısmından iCloud’a girerek “Aile Paylaşımını Kurun” seçeneğini tıklamanız halinde diğer iOS 8 kullanıcıları ile arşivinizdeki fotoğraf, müzik ve filmleri paylaşma hakkına sahip olacaksınız.

banner380

 Yeni İOS 8, spor yapanlar için de farklı bir uygulama geliştirdi. Geliştirilen uygulama ile spor yaptığınız sırada kalp atış hızınızı ve kat ettiğiniz mesafeyi kolayca görebileceksiniz. iOS 8’e getirilen en büyük özelliklerden biri de iPhone’unuz çaldığında iPad’inizden telefonunuzu açma özelliği oldu. Eğer iPhone ve iPad’lerinizin her ikisinde de iOS 8 yüklü ise ve her iki cihaz da aynı internet ağına bağlıysa yapacağınız ağ bağlantısı ayarı ile iPhonu’uınuz çaldığında iPad’iniz ile konuşma şansınız olacak. Tabi ki bu ayarların yanı sıra her iki cihazda da aynı Apple kimliğinin ve telefon rehberinin doğrulanmış olması gerekiyor.

İHA

Son Güncelleme: 22.09.2014 20:03
Anahtar Kelimeler:
AppleİOS 8
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<