İnegöl'ün yaşam portalı

BTM’de aile boyu bilim

BURSA

Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerinden, geleceğin bilim insanlarını yetiştirme hedefi ile kurulan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi hafta sonunu fırsata çevirmek isteyen ailelerin ilk tercihi haline geldi.Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde...

Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerinden, geleceğin bilim insanlarını yetiştirme hedefi ile kurulan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi hafta sonunu fırsata çevirmek isteyen ailelerin ilk tercihi haline geldi.
Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde 5-6 ve 7-14 yaş arası gruplar için düzenlenen ve zaman aralığı seanslarla belirlenen tematik atölyelere anne ve babalar da yoğun ilgi gösteriyor. Cumartesi ve Pazar günleri 3 binin üzerinde bilim meraklısını ağırlayan BTM’de bilimle iç içe keyifli bir gün geçirmek isteyen ailelere onlarca farklı etkinlik programı sunuluyor. Çocukları ile birlikte tematik atölyelere katılım sağlayan ebeveynler, model uçak tasarımından endüstriyel tasarıma dek birçok farklı obje üzerinde el becerilerini geliştirme fırsatı yakalıyor. BTM’de gerçekleştirilen seanslı alan etkinlikler, tematik atölyeler ile de sınırlı değil. 7-14 yaş gruplarının katılım sağladığı, onlarca farklı deneyin yapıldığı serbest atölyeler ise çocuklar tarafından ilgi gören bir başka etkinlik programı oluyor.
Çocuklara takım ruhunu aşılayan, grup halinde hareket etmesine ve uyum sağlamasına zemin hazırlayan, sosyalleşmesine olanak tanıyan ve zekâ gelişimine yardımcı olan minik mucitler programı ise 5-6 yaş arası çocuklar için tasarlanan bir diğer atölye. Çocuklar, minik mucitler alanındaki atölye çalışmaları ile maket dinozor, uzay lambası, çizgi film makinesi, roket yapımını öğrenirken, yaşama ve doğaya ilişkin birçok bilimsel konu hakkında da bilgi sahibi oluyor.
Zaman aralığı seanslarla düzenlenen atölye programına aileleri ile birlikte katılım sağlayan bilime meraklı minikler, bazı ahşap makinelerin yardımıyla kendi modellerini üretmekle kalmıyor, ahşap objeler üzerindeki hünerlerini de keşfetme imkânı da buluyor. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde gerçekleştirilen en renkli programlardan biri de maker etkinliği oluyor. Bu etkinlikte de ebeveynler minik mucitlerle bir şeyi tasarlayarak yapmanın yanı sıra çekişmeli yarışma programlarıyla da bilimin eğlenceli yüzüne tanık oluyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.