İnegöl'ün yaşam portalı

İnegöl’de 400 Sokak Hayvanı Sahiplendirildi

BURSA HABERLERİ

Bursa ’nın İnegöl ilçesinde, 2007 yılında faaliyete geçen Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi, sokaklarda başı boş yaşayan 411 kedi ve köpeği sahiplendirdi.Barınağı inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, bugüne kadar yüzlerce kedi ve köpeğin bakım, te

Bursa ’nın İnegöl ilçesinde, 2007 yılında faaliyete geçen Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi, sokaklarda başı boş yaşayan 411 kedi ve köpeği sahiplendirdi.
Barınağı inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, bugüne kadar yüzlerce kedi ve köpeğin bakım, tedavi, kısırlaştırma ve tedavilerinin yapıldığını, 411 adet kedi ve köpeğin ise sahiplendirildiğini belirtti. Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi bünyesinde 15 Eylül 2011 tarihinde "Kedi Bakım Evi" de kurulduğunu belirten Şahin, “Rehabilitasyon merkezimize getirilen hayvanlar, genellikle sahiplerinin baktığı, fakat komşularının rahatsız olup şikayet ettiği köpek ve kediler veya vatandaşların belediyeye telefon açarak yapmış olduğu ihbarlar neticesinde ya da rutin turlar esnasında görülerek sokaklardan toplanan köpeklerdir. Rehabilitasyon merkezimize getirilen sahipsiz hayvanlar 5199 sayılı kanun doğrultusunda tedavileri yapılıp, aşılanıp ve kısırlaştırılarak, 15 gün içerisinde sahiplenilmediği takdirde, tekrar bulundukları doğal ortama bırakılıyor. Bugüne kadar yüzlerce kedi ve köpeğin bakım, tedavi, kısırlaştırma ve kırık tedavilerinin yapıldığı barınağımızda, 411 adet kedi ve köpek sahiplendirildi. Şu an merkezimizde 63 köpek ve 42 kedi barınmaktadır. Önceleri İnegöl merkezine hizmet veren barınağımız, Büyükşehir Kanunu ’nun devreye girmesiyle artık yeni mahallelerimize (eski köylere) de hizmet veriyor. Belli bir program dahilinde her mahallemize haftanın belli günleri hizmet veriyoruz” dedi.
Şahin, barınakta aynı zamanda karantina bölümünün de bulunduğunu ifade ederek, "Hayvanları sevenler, insanları daha içten severler. Hayvanları koruyalım, onlara eziyet etmeyelim. Yaralı ve hasta olanları hemen en yakın veterinere, bakım merkezlerine veya kliniklere götürelim, tedavilerini yaptıralım. Hayvanlara eziyet etmeyelim, edenlere de engel olalım. Yiyeceklerimizin artıklarını çöpe değil, hayvan besleyenlere verelim. Sıcak yaz günlerinde evlerimizin önlerine birer kap su koyarak onların da su ihtiyaçlarını bu şekilde karşılayalım. Vatandaşlarımız, sokak hayvanları ile alakalı her türlü dilek ve şikâyetlerini 153 numaraları telefona iletebilirler” şeklinde konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.