İnegöl'ün yaşam portalı

Son 24 saatte koronavirüsten 19 kişi hayatını kaybetti

GENEL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 19 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 5 bin 150'ye yükseldiğini açıkladı.
Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları;

“Zaman kazanmak için kısıtlarla elde edilen sonuçlar mücadele üstünlüğü sağlamamıştır. Asıl olan hayatın içinde elde edilecek sonuçlardır. Başarının yeni kıstası budur."

“Hastalığın gündemden düşmesi mevcut şartlarda mümkün görülmüyor."

“Salgına karşı verilen mücadele ortak mücadelemiz için verilen mücadeledir. Emek verenleri sağlık camiası adına kutluyorum."

“Yeni vaka sayılarımızda binin altına inme başarımızdan sonra yakın günlerdeki artışlarla tedirginlikler yaşamaya başladık. Vaka sayılarındaki artışlar, kolaylıkla kontrol altına alınacak sayılardadır. Salgınla mücadele bizlerden imkansız olanı istemiyor. Virüs gerçeğini dikkate alarak hayatımızı devam ettirmeliyiz."

“Virüsler ve tedbirler konusunda yanlış bilinen bazı noktalar var. Virüsün hasta etme gücünün zayıfladığı düşüncesi bilimsellikten uzaktır."

“Maske kullananların bir kısmının dikkatli olmadığı görülmektedir. Maskelerin kullanım süreleri sınırlıdır. Günlük maskeler tekrar tekrar kullanılmamalıdır."

“Covid-19 ile mücadelenin bu döneminde yapıcılığımız ve iyimserliğimizi korumalıyız. Sağlığın bir bütün olduğunu ve ihmal edilemeyeceğini unutmamalıyız."

“Son 1 hafta içinde İstanbul'daki vakaların tüm vakalara oranı yüzde 51,16'dır."

“Gümüşhane, Tunceli, Kars, Burdur ve Bartın nüfusa oranla vaka sayısı en az olan şehirlerdir. Gümüşhane'de iki haftadır hiç vaka görülmemiştir."

“Tatil için, tatilin de amacına uymak üzere kalabalıktan uzak yerler seçilmelidir."

“Son 1 ayda en fazla vaka 25-45 yaşları arasında görülmektedir. Hareketlilik arttıkça virüsün taşınma durumu da artıyor. Büyüklerimiz bugün, dünden daha fazla risk altındalar."

“Mecbur kalmadıkça toplu tören ve kutlamalardan uzak kalmalıyız. Tatil için, tatilin de amacına uymak üzere kalabalıktan uzak yerler seçilmelidir."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.