İnegöl'ün yaşam portalı

Ahırlara izin yok

İNEGÖL HABERLERİ

İnegöl Belediyesi ekipleri, şehir merkezinde çirkin bir görüntüye sebep olan, halkın sağlığını tehdit eden ahırları yeniden yıktı. Dün yapılan yıkımda bazı Roman vatandaşlar polise ve zabıta ekiplerinin yıkım çalışmasında direnmeye çalıştılar. Kısa süreli gerginlik sonucunda 4 adet at ahırı yıkıldı.
İnegöl Belediyesi ekipleri şehrin merkezinde bulunan ahırlara yönelik kararlı uygulamasını sürdürüyor. Bu kapsamda Yenice Mahallesi Refah sokakta at besleyen mahalle sakinleri tarafından yapılan ahırlar, İnegöl Belediyesi ekipleri tarafından yıkılarak bölge temizlendi. Bu bölgeyle ilgili vatandaşların da yoğun şikâyetleri bulunuyordu.
Belediye ekiplerinin yıkmasının ardından bir süre sonra yeniden sokak sakinleri tarafından yapılan ahırlar, çevredeki vatandaşları kötü kokular nedeniyle olumsuz etkiliyordu. Dün saat 11.00’de harekete geçen belediye ekipleri yıkıma başladılar. Yıkımlara direnmeye çalışan vatandaşlar Zabıta ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerince uzaklaştırıldılar.
MODERN BİR ŞEHRE YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜLER
Belediye Başkanı Alper Taban, şehir merkezindeki ahırların yıkımıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerce yapılan rutin kontroller sırasında Yenice Mahallesi Refah Sokakta ikamet eden vatandaşlar tarafından yapılan ahırlar nedeniyle çevre kirliliği ve görüntü kirliliği oluştuğunun tespit edildiğini ifade eden Taban, “Bahsettiğimiz bölgede atık malzemeler kullanılarak gelişi güzel yapılan ahırlar yapıldığı, bu ahırlarda at beslendiği hatta bu atların sokak aralarında başıboş bırakıldığı görülmüştür. Modern bir şehre yakışmayan bu görüntüler üzerine bölgede tespit edilen ihlalleri kaldırmak için ekiplerimiz harekete geçti. Çevre kirliliğine neden olabilecek her türden atık maddeler de Temizlik İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz tarafından kontrollü bir şekilde kaldırılmıştır” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.