İnegöl'ün yaşam portalı

Ziraat Odasında Yeni Başkan Belli Oldu

İNEGÖL HABERLERİ

.

İnegöl Ziraat Odasının dün saat 10.30’da Mete Düğün Salonunda gerçekleştirilen ve iki adayın yarıştığı genel kurul toplantısında, oyların eşit çıkması üzerine yapılan kura çekimi sonucu Sezai Çelik Başkanlığa devam etti.
Kongreye CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcıları Alper Taban ve Eşref Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve Yönetim kurulu üyeleri, CHP İlçe Başkanı Engin Başar ve yönetim kurulu üyeleri, MHP İlçe Başkanı Müfit Besler ve yönetim kurulu üyeleri, oda, dernek ve kooperatif başkanları ile çiftçiler katıldı.

EDİNDİĞİM BİLGİ VE DENEYİMLERİ AKTARACAĞIM

Divan Başkanlığına Nuri Karaca’nın seçildiği genel kurulda, gelir-gider tabloları, denetleme kurulu raporlarının okunarak ibraz edilmesinin ardından Başkan adaylarına söz verildi. İlk konuşmayı yapan İnegöl Ziraat Odası Başkan Adayı Sinan Kağan, “Öncelikle kongremizin hayırlı, uğurlu olmasını temenni ederim. Kuruluşundan bu güne kadar odaya, İnegöl üreticisi ve tarımına katkı koyan, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 28 yıldır ilçemizde kamu görevlisi olarak hizmetlerde bulundum. Bakanlığımızın hizmetlerini sizlere ulaştırmaya çalıştım. Çalıştığım süre zarfında edindiğimiz bilgi ve deneyimlerimi Ziraat Odasına aktarmak için huzurlarınızdayım. Bizleri seçtiğiniz takdirde yarından itibaren emeklilik dilekçemi vererek, Ziraat Odamızın hizmetlerine tüm mesaimi harcayacağım” dedi.

HİZMETÇİNİZ OLACAĞIZ

Seçilmeleri halinde hayata geçirmeyi planladığı projelerden de bahseden Kağan, “Odamız, bulunduğu bina itibariyle çiftçimize cevap verecek durumda değildir. Tarıma yönelik olan odalarında içinde olduğu Ziraat Odası Kompleksi kazandırmak istiyoruz. 193 bin liralık bütçesi var. Ziraat Odası olarak güçlü olmamız lazım. Ziraat Odası balans yeridir. Bunu yapabilmek için daha geniş bir yere geçmemiz lazım. Benim çiftçim sadece Ziraat Odası çiftçilik belgesi için değil, bütün kendisiyle ilgili olan imkanları karşılamak, danışmanlık almak için gelmeliler. Tarımsal üretim imkanları kısıtlı olan yerlerimizde mera ve otlak alanları, daha geniş olan yerlerde koyunculuk projesini uygulayacağız. 10 koyun+1 koyun projesini hayata geçireceğiz. Bu projeyi genişleteceğiz. Bölgesel delege kurulları oluşturacağız. Delegelerle 4 yılda bir görüşmek yok arkadaşlar. Biz delegelerimizi çalıştırmaya geliyoruz. Kusura bakmayın, bizimle çalışacaksanız çalışacaksınız. Her yıl delegelerle hesap kitap dökümü yapacağız. Yaptıklarımızı şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşacağız. 7 bin dekarlık alanda silajlık mısır ekimi yapılmaktadır. Bakılmadığı takdirde çürümeler yaşanmaktadır. Yüzde 40 oranında zarar oluşuyor, girdi maliyetleri artıyor. Bakanlığımız tarafından uygulanan kırsal kalkınma desteklemelerinden çiftçimizin yararlanmasını sağlayacağız. Meyve kurutma ve paketleme tesislerini hayata geçireceğiz. Kurutulmuş meyvenin pazarda arzının daha fazla olduğunu biliyoruz. Biz sizlere çalışmayı, hizmetçi olmayı vaat ediyoruz. Biz Başkanlık için değil, sizlerin yanında çalışarak hizmet vermeyi taahhüt ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HEP İSTİŞARE HALİNDE OLDUK

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ise, “Başkan adayı yapacaklarını anlattı, bizde yaptıklarımızı anlatacağız. Odamıza Laboratuar kazandırdık. Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusuna tarımla ilgili üç sınıf kazandırdık. İnegöl Ayçekirdeği patentini aldık. İnegöl, Türkiye’nin çerezlik Ayçekirdeği borsası oldu. Traktörlerimizin fenni muayenesini yaptırdık. Tarım fuarımız uluslar arası fuarlar listesine girdi. Çiftçilerimize tarım danışmanlığı hizmeti veriyoruz. Çiftçilerimizin ürünlerini karayollarında satmalarını sağlayarak destek olduk. Afet durumlarında çiftçilerimizin odamıza olan borçlarını sildik. Bu proje bizim projemiz aslında. Biz açıkladıktan sonra kendileri de aynı projeyi söylediler. Bizim uzun zamandır dillendirdiğimiz şey. Odamızın yeri fiziki olarak uygun olmadığı için daha güzel bir yere kompleks yapmanın planlarını yaptık. Projesini dahi çizdirdik. Tüm Üretici Birliklerini kapsayan bir yer yapmayı zaten önceden beri hedefimize koyduk. Belediye Başkanımızdan da destek aldım. Yeni yapacağımız binayla birlikte hizmeti en iyi şekilde sunacağız. Görev süresince tüm kamu kurum ve kuruluşları ile diyalog halinde olduk. Hep istişare halinde olduk” dedi.

PROTOKOL SÖZ ALMADI

Başkan adaylarının konuşmalarının ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Kongreye katılan protokol üyeleri ise söz almadı.

KURA İLE YENİDEN BAŞKAN

Sinan Kağan ve Sezai Çelik Başkanlığındaki listelerin yarıştığı genel kurulda oy kullanmanın ardından saat 17.00’den itibaren sandıklar açılarak oy sayımına geçildi. 114 delegenin oy kullandığı ve hepsinin kabul edildiği sayım sonucunda her iki listeye 57’şer oy çıktı. Oylarda eşitlik olunca kanun gereği kura çekimi yapıldı. İki adayın da ismi kağıtlara yazıldı. Kura çekimi yapan Sezai Çelik, kendi isminin yazılı olduğu kağıdı çekerek ikinci kez Başkanlık koltuğuna oturdu. Seçim sonucunda Sinan Kağan, Çelik’e sarılarak kutladı. Bazı delegeler, Çelik’e sarılarak gözyaşı döktü.

Sezai Çelik Başkanlığındaki yeni yönetimde ise Galip Duyan, Sedat Acar, Hayrettin Akın, Hayati Nuri Arslan, Salim Arı, Mehmet Karaağaç, Ali Satılmış, Halil Coşkun, Sabri Karatay, İbrahim Kurt, Mithat Çakır, İsmail Demir, Ersoy Turba, Hüseyin Kahraman, Nazmi Özen, Halil İbrahim Özenç, Sedat Seçim, Erol Arslan, Sebahattin Kaplan ve Ekrem Acar yer aldı.

DELEGELERE TEŞEKKÜR

Kura çekiminin ardından delegelere teşekkür eden Sezai Çelik, “Çekişmeli bir seçimdi. Beraber kaldık. Kura çekimiyle seçimin sonucu belli oldu. Şahsen kura Başkanı olmak istemezdim. Bizi seçimlerde çok yanılttılar. Bu gün bizim yanımızda dost olarak bulunan delegelerimizin hepsine teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. İnsan yanıltanları da Allah’a havale ediyorum. Oy veren vermeyen herkese eşit mesafede davranacağım. Hedeflerimizi tek tek yerine getireceğiz. Allah utandırmasın” dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.