Müslümanlar İslamofobi ve ırkçılığa karşı yürüdü

Fransa’nın başkenti Paris’te Müslümanlar, İslam karşıtlığına ve ırkçılığa karşı yürüyüş düzenledi. Tarihi Bastille Meydanı’nda toplanan bir grup Müslüman, Fransa’da son zamanlarda artan İslam karşıtlığını ve ırkçılığı...

14 Mart 2015 Cumartesi 19:26
Müslümanlar İslamofobi ve ırkçılığa karşı yürüdü
Fransa’nın başkenti Paris’te Müslümanlar, İslam karşıtlığına ve ırkçılığa karşı yürüyüş düzenledi.
Tarihi Bastille Meydanı’nda toplanan bir grup Müslüman, Fransa’da son zamanlarda artan İslam karşıtlığını ve ırkçılığı protesto ettiler. Birçok farklı grubunun katıldığı protesto gösterisinde, "Irkçılığa-İslam karşıtlığına hayır" pankartları yer aldı. Gösteriye katılan 50 yaşındaki Fransız Müslüman bir kadın, İslam karşıtlığına karşı sesini yükseltmek için protestoya katıldığını ifade etti.
Gösteriye katılan Fas asıllı Fransız vatandaşı Muhammed, Irkçılığın ve islamofobinin Fransız Cumhuriyeti’nin değerleriyle örtüşmediğini, terör ve teröristleri ibadet yeri camilerde aranmaması gerektiğini söyledi. Muhammed, “toplumun huzurunu bozan bu kişilerin ailevi düzenlerinin bozuk olmasından dolayı sokak da kalmış veya sokak da yetişmiş ve küçük yaşta işledikleri basit suçlar yüzünden cezaevine giren bu gençlerin orada verilen eğitimle tam birer haydut ve terörist yetiştirildiklerini, kontrol gerekiyorsa cami yerine cezaevlerinin kontrol edilmesi gerektiğini” belirtti.
İfade özgürlüğü için gösteriye katıldığını da açıklayan Muhammed, çıkarılacak yasayla islamofobi karşıtlarının cezalandırılmasını istedi. Göstericiler, yürüyüş boyunca ırkçılığa ve islamofobiye hayır sloganları attı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<