29 hafız mehter eşliğinde yürüdü

Bursa İnegöl İlçesinde Bulunan Somuncu Baba Kuran Kursunda Hafızlık Eğitimini Bitiren 29 Öğrenci İçin ‘hafızlık İcazet Merasimi’ Düzenlendi. Hafızlar Orhaniye Mahallesinde Bulunan Çinili Cami Önünden Somuncu Bava Camisine Kadar Mehter Eşliğinde Yürüdüler. Camide Yapılan Programa İse Aileler Ve Vatandaşlar Yoğun İlgi Gösterdi.

29 Ekim 2019 Salı 11:40
29 hafız mehter eşliğinde yürüdü

Bursa’nın İnegöl ilçesinde Somuncu Baba Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimini bitiren 29 öğrenci için icazet merasimi yapıldı.

banner380

Hafızlar Çinili Cami önünden Somuncu Baba Camii’ne kadar mehter eşliğinde yürüdü. Camide yapılan cemiyete aileler ve vatandaşlar ilgi gösterdi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi emekli öğretim görevlisi kurrâ hafız Fatih Çollak, Bursa İl Müftüsü İzani Turan, İlçe Müftüsü İsmail Hatipoğlu da icazet merasimine katıldı. Müftü İsmail Hatipoğlu, hafızlığın önemine dikkat çekerek, "Bu merasime uzaktan ve yakından gelen herkese, bu evlatlarımızı yetiştiren anne ve babalara, yakınlarına ve bu kursa destek verenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Başkan Vekili Süleyman Çeik ise, "Bizim geleceğimiz olan evlatlarımız, bu ülkenin geleceği olan yavrularımızın tam donanımlı bir şekilde yetiştirilmesi, bu ülke için ve İslam coğrafyası için çok önemli. İlk önce eğitimlerini anne ve babalarından almalılar, sonra öğretmenlerimizden. Ben bu hafızlarımızın yetişmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kur’an-ı kerim tilavetinin ardından hıfzını tamamlayarak hafız olan 29 öğrenci birer kısa süre okudu. Hatim duasının ardından öğrencilere hediye takdimi ve icazetleri takdim edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<