Araç muayene hizmetleri yeniden özelleştirme kapsamına alındı

29 Mayıs 2024 Çarşamba 10:41
Araç muayene hizmetleri yeniden özelleştirme kapsamına alındı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın araç muayene hizmetlerini özelleştirme kapsam ve programına alması ile ilgili Cumhurbaşkanlığı kararı, Resmi Gazete'de yayınlandı.

Araç muayeneleri, trafikteki motorlu araçların teknik şartlara uyup uymadığının tespit edilebilmesi için TÜVTÜRK eliyle belli zaman aralıklarında yapılıyordu.

Trafik kanunu kapsamında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) yeni kararı ile araç muayeneleri özelleştiriliyor.

Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, 13 Ekim 1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamındaki araç muayene hizmetinin, özelleştirme kapsam ve programına alınması kararlaştırıldı.

Özelleştirme işlemleri, 15 Ağustos 2027 tarihine kadar tamamlanacak.

banner380

Özelleştirme; işletme hakkının verilmesi, mülkiyetin gayri ayni haklarının tesisi, gelir ortaklığı modeli ve işin gereğine uygun diğer hukuki tasarruflar ve kiralama yöntemleri birlikte uygulanarak gerçekleştirilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<