banner359

Tuzluca’da Kerbela şehitleri anıldı

Peygamber Efendimizin Torunu Hz. Hüseyin’in Kerbela’da 72 Yareni İle Şehit Edilişinin 1374. Yıldönümü Iğdir’in Tuzluca İlçesinde Gözyaşlarıyla Anıldı.

09 Eylül 2019 Pazartesi 18:01
Tuzluca’da Kerbela şehitleri anıldı

Hazreti Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin ve yakınları, Kerbela’da şehit edilmelerinin 1380. yılında, Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde anıldı.

Tuzluca’da "Aşura Merasimi"ne vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Peygamber Efendimizin torunu Hz. Hüseyin’in Kerbela’da 72 yareni ile şehit edilişinin 1380. yıl dönümü gözyaşlarıyla anıldı. Top sahasında düzenlenen merasimde gençler, zincirlerle dövünerek sineye vurdular. Okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşmaların yapıldığı programda, mersiyeler okunarak, Hz. Hüseyin ve 72 yareni için ağıt yakıldı. Programda Kerbela olayını anlatan tiyatro gösterisi de gözyaşlarıyla izlendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<