banner359

Başıboş köpekler hayvanları telef etti

13 Ekim 2020 Salı 11:57
Başıboş köpekler hayvanları telef etti

İnegöl'de tel örgüleri yırtıp bahçeye giren başıboş köpekler, 9 adet küçükbaş hayvanı parçalayarak telef ettiler.
Bekir Kırıcı, Fatih Mahallesi'ndeki bahçesine otlamaları için küçükbaş hayvanlarını bıraktı. Tel örgülerle çevrili bahçe olduğu için hayvanlarını bırakıp evine giden adam, sabah bahçesine geldiğinde şoku yaşadı. 1 küçükbaş hayvandan 9'unun başıboş köpekler tarafından parçalanarak telef edildiğini fark eden adam, tepki gösterdi.
BİZİM HAKLARIMIZI SAVUNAN YOK
Koyunların sahibi Bekir Kırıcı, “10 tane koyunu tarlaya getirdik. Tel örgünün içinde otlasınlar diye. 8-10 tane başı boş köpek vardı. Bizim canımızı yaktılar. Tel örgünün içine girerek bahçede saldırmışlar. 9 tane koyunumuzu telef etmişler.  Aynı köpekler 2 sene önce 20 tane zayiat vermişlerdi. Yetkililer o zamanda ilgilenmemişti. Aynı başı boş köpekler bunlar. Köpekleri gördüm. Vursan vuramıyorsun.  Köpek hakları diye bir kanun çıkardılar. Ama bizim haklarımızı savunan yok. 12-13 bin lira zararımız var” dedi.
İNSANLARA DA SALDIRDIKLARINI DUYUYORUZ
Fatih Mahallesi Muhtar Selami Kavuk, “Başı boş köpeklerin uzun süredir mahallemizde sıkıntı verdiğini biliyoruz. Dün akşamda sabaha karşı bir çiftçi kardeşimizin 9 tane hayvanını telef ettiler. Vatandaşlar da bunlarda mustarip. Biz bunun bir an önce halledilmesini istiyoruz. Yazık günah. 12-13 bin lira zarar var. Bunun yanı sıra insanlara da saldırdıklarını duyuyoruz. Bir çok şikayetler alıyoruz. Özellikle mezbahanın yakın olması. Başı boş hayvanların burada çiftçilerimize, komşularımıza zarar verdiğini görüyoruz.  Bir an önce bu işe bir çözüm bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.
BİR AN ÖNCE ÖNLEM ALINMALI 
Mahalle sakini Vezir Üdüm ise, “Bundan bir ay önce koyunları güdmeye gidiyorduk. Derenin boyunda köpekler saldırdı. Sürünün önünden giderken arkadan saldırdı. 153’ü aradım. Barınaktan gelecekler diye. Gelmişler ama bulamamışlar. Millet burada çoluk çocuk tarlaya gidiyor. Yazık, günah. İnsanlara saldırıyorlar. Yetkililerden bir önlem alınmasını istiyoruz. Hayvan severler gelip bu durumu görsünler. Kapalı yerde bir sürü koyun telef oldu. Bunlar kurt değil, köpek. Hadi kurt dersin, parçalar gider. Buralarda kurtta yok” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<