banner359

Başkan Taban'dan Regaib Kandili Mesajı

03 Şubat 2022 Perşembe 11:34
Başkan Taban'dan Regaib Kandili Mesajı

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, mübarek 3 ayların başlangıcını simgeleyen Regaib Kandili dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Taban, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

İslam âlemi için önemli gün ve gecelerin bir arada bulunduğu mübarek üç ayların müjdecisi Regaib Kandili'ne erişmenin mutluluğu içerisindeyiz. İçinde Regaib, Miraç, Berat ve Kadir gecelerini bulunduran mübarek üç aylar, İslam dünyası için sevinç, bereket ve mağfiret mevsimidir. Bu faziletli gün ve geceleri, fırsata çevirmeli, onların büyük birer nimet olduğunu unutmamalıyız. Regaib kelime manası itibariyle isteme, arzulama ve meyletmeyi ifade etmektedir. Dolayısıyla Regaib Kandili'nde de anlamına uygun olarak Rabbimizin ihsanını diliyorum. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin, sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine, milletimiz için muhabbetin, sohbetin, samimiyetin, kaynaşmanın artmasını temenni ediyorum. Kandil günleri, bizlere Allah(c.c) ile olan bağımızı yeniden gözden geçirme ve bu manevi iklimden yararlanmak için büyük fırsatlar sunmaktadır. Bu duygularla, mübarek günlerin insanlığın yaşadığı sıkıntıların sona ermesine vesile olmasını temenni ediyor; hemşerilerimizin ve tüm İslam aleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandili’ni tebrik ediyorum.”

HELVA İKRAMLARI YENİ MAHALLE CAMİSİNDE

Başkan Alper Taban, kandil vesilesiyle bu akşam yatsı namazı sonrası Yeni Mahalle Camisinde helva ikramları yapılacağını da hatırlatarak tüm ilçe halkını davet etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<