Eylül Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

05 Eylül 2019 Perşembe 17:50
Eylül Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

İnegöl Belediyesinin Eylül ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alper Taban’ın yönettiği toplantıda 6 gündem maddesi masaya yatırılarak karara bağlandı. İnegöl belediyesi 2020 ile 2024 yılları arasında hayata geçirmeyi hedefledikleri stratejik planı meclise getirdi. Konu, muhalefet meclis üyelerinin de planla ilgili değerlendirme ve inceleme yapabilmeleri ise Ekim ayı meclisine ertelendi. 5 yıllık plan içerisinde altyapı, üstyapı, sosyal, eğitim, kültürel olmak üzere toplam 125 ana proje hayata geçirilmesi hedeflenecek.
5 YILDA YARIM MİLYARLIK HİZMET VERİLECEK
Genel yönetim giderleri de dahil 5 yıl içerisinde hayata geçirilmesi hedeflenen 125 projenin 539 Milyon TL’ye mal olacağı öğrenildi.
MOLOZ ÜCRETLERİ
Kentin belirsiz noktalarına bırakılan molozların taşınması için ücret tarifesi belirlendi. Belediye eliyle yapılacak hizmetin 5 çuval için 20 TL, 5 ten fazla olursa çuval başına 2 TL ücretin alınması kararlaştırıldı. Kaçak moloz dökümü yapanlara 9 Bin 800 TL idari para cezasının kesileceği öğrenildi.
Açıklama yapan Başkan Alper Taban, “Çevre temizliğini göz önünde bulundurarak, böyle bir çalışma yapıyoruz. Molozların gelişi güzel atılmasının önüne geçebilmek için böyle bir hizmeti vermek istiyoruz. Biz vatandaşımıza kolaylaştırmak için böyle bir imkan oluşturuyoruz. 153 ihbar hattımıza bilgi verildiğinde gerekli hizmet verilecektir.” Dedi.
2020 ile 2024 yılları arasındaki stratejik planı belirlendi. Bilgilendirme yapan Başkan Taban, “Birlikte çalışarak hizmetleri hayata geçirmek adına önümüzdeki 5 yıla planladığımız detay detay çalıştığımız çalışmalar olacak. Bu dönem biraz daha detaylara indiğimiz çalışmalar olacak. Uludağ üniversitesinden de destek aldık. Nihayetinde bir plan ortaya çıkardık. İnşallah bu planın 5 yıl sonunda hedefine ulaştığında o zaman mutlu olmuş olacağız. Katkı ve destek verenlere teşekkür ediyorum. Belediyeler arasında öncelikle olarak bu süreci tamamlayan bir belediyeyiz.” Dedi.
Söz alan MHP’li üye Ahmet Genç, “Eksiklikleri tespit edip hazırlamış olsaydık. Bazı eksiklikler var.” Dedi.
Başkan Taban da, kararın bir dahaki meclise ertelenmesini uygun gördüğünü söyledi.
Maddenin oylamasının Ekim ayı meclisine ertelenmesine oy birliği ile kabul edildi.
BELEDİYEYE 22 ARAÇ ALINDI
Belediye Fen İşleri Müdürlüğünde kullanılacak 22 aracın satın alınması için Başkan Taban’a yetki verildi. Araç maliyetlerinin toplam 2 Milyon 750 Bin TL olduğu öğrenildi. 
 

banner380

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<