banner359

MOBİLYACILARA KOSGEB DESTEKLERİ ANLATILDI

02 Şubat 2022 Çarşamba 09:57 2022-02-02 11:59:16
MOBİLYACILARA KOSGEB DESTEKLERİ ANLATILDI

İnegöl Mobilyacılar Odası tarafından Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda üyelere yönelik KOSGEB desteklerinin aktarıldığı bir program düzenlendi. 

Programda konuşan İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan; “23 Ocak’ta gerçekleştirilen kongremizde bizleri tekrar başkanlığa seçtiniz. Tekrar sizlere teşekkür ediyorum. Bizler sizlerin her türlü teşvikten yararlanmanız, her türlü desteği almanız için çalışıyoruz, çabalıyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu tür programlar yapma hedefindeyiz” dedi.

KOSGEB Kobi Uzmanı Suat Altuntaş da KOSGEB Makro ve Küçük İşletmeler Hızlı Destek Programı hakkında bilgiler verdi. Altuntaş; “Belirlenen sektörlerdeki Makro ve Küçük İşletmelere  1981 ve sonrası doğumlu, son 3 yılda 180 günden fazla çalışmamış üniversite veya mesleki ya da teknik lise mezunu en az bir yeni personelin “12 ay boyunca istihdam edilmesi taahhüdü, başvuru dönemi ilanından önceki 12 aylık ortalama istihdamın korunması” şartı ile; yeni istihdam edilecek personel başına 100 Bin TL geri ödemeli destek verilecektir. İşletme sahibi kadın ise veya işe alınan personel kadın ise, destek personel başına 10 Bin TL artırımlı olarak uygulanacaktır. Başvuru dönemi ilan tarihinden önceki ayda işletmede çalışmıyor olan personel “yeni” kabul edilecektir.(01.12.2021’den itibaren işe girişler uygundur.)  Mikro işletmeler en fazla 2 personel, küçük işletmeler en fazla 5 personel için destek alabilecektir” dedi.

SON BAŞVURU 31 MART
“Destek kapsamında istihdam taahhüdünde bulunulan personelin işten ayrılması/değiştirilmesi durumunda, şartlara uygun yeni bir personel istihdam edilebilecektir” diyen Altuntaş şöyle devam etti: “Programının önceki başvuru dönemlerinden yararlananlar, yeni başvuru dönemi şartlarını karşılamak kaydıyla bu dönemde de programa başvuru yapabilecektir. Son başvuru tarihi: 31 Mart 2022 Başvuru şartları: Destekten yararlanabilecek Makro ve Küçük İşletmeler’lerin sektörleri; Program Bilgilendirme Sayfasında yayınlanmaktadır. - 2019 yılında asgari 75.000 TL net satış hasılatı elde edilmiş olması, salgından önce aktif işletme olmanın kanıtı sayılacaktır”

PERSONEL ŞARTLARI
“Destek kapsamında yeni istihdam edilebilecek personelde aranan şartlar: - Üniversite (2 yıllık ve üstü) ya da mesleki ve/veya teknik lise mezunu olmalıdır.  - Başvuru döneminin ilan edildiği aydan önceki ayda Makro ve Küçük İşletmeler’de çalışmıyor olmalıdır.  - Başvuru döneminin ilan edildiği aydan itibaren son 3 yıl içinde toplam SGK 4A’lı prim günü sayısı 180’den fazla olmamalıdır. - 1981 ve sonrası doğumlu olmalıdır. - Yabancı uyruklu personel istihdam edilemez. -İşletme sahibi ve ortaklarının akrabası olmamalıdır”

BAŞVURU YERİ
“Başvuru yeri: Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler www.kosgeb.gov.tr adresindeki “E-Hizmetler” menüsünden “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu” alt menüsünü seçerek online başvuru yapabilecektir. KOSGEB Veritabanına kayıtlı olmayan veya KOBİ Bilgi Beyannamesi güncel olmayan işletmeler, önce kayıt ve güncelleme işlemini yapmalıdır”

2 YIL GERİ ÖDEMESİZ
“Program başvuruları 31 Mart 2022’ye kadar yapılabilecektir. Program başvurusuna geçici onay verilen işletmelerin, istihdam edilen personel için ödeme talebi yapabilecekleri son tarih 25 Mayıs 2022’dir. Geri ödeme: Geçmiş dönem ortalama istihdam seviyelerini koruyarak yeni personel istihdam etme taahhütlerini yerine getirmiş olmak kaydı ile; Makro ve Küçük İşletmeler’ler kullandıkları desteği 24 ay geri ödemesiz dönemi takiben 4’er aylık 6 taksitte faizsiz ve komisyonsuz olarak KOSGEB’e geri ödeyecektir”

Son Güncelleme: 02.02.2022 11:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<