banner359

SP'li gençler alt yapı sorununu böyle 'Ti'ye aldılar!

18 Haziran 2019 Salı 13:41 2019-06-18 13:53:06
SP'li gençler alt yapı sorununu böyle 'Ti'ye aldılar!

Yaşanan sağanak yağışın ardından Saadet Partili gençler, çektikleri video ile İnegöl’de yaşanan altyapı sorununa dikkat çektiler.

Konu hakkında açıklama yapan Saadet Partisi İlçe Gençlik kolları Başkanı Furkan Sütçü, “Malumunuz olduğu üzere son 1 haftalık süreç içerisinde İnegöl’ümüzde etkili olan yağışlar sebebiyle özellikle çarşı bölgesinde ciddi sıkıntılar yaşandı. Birkaç dakikalık yoğun yağış sebebiyle bile birçok noktada su birikintileri oluştu. Elbette yağan yağış miktarının normal düzeyde olduğunu söyleyemeyiz, ancak mevcut altyapı sisteminin de her yağışta sınavı geçemediğini üzülerek görüyoruz. Bir problem sürekli olarak tekrar ediyorsa burada yetkililerin olağanüstü bir durumdan söz ederek bahane üretmesi artık kabul edilemez. Her zaman ifade ettiğimiz bir durumu tekrar ifade etmek istiyoruz ki İnegöl’ümüzde bugüne kadar ciddi olarak el atılmamış bir altyapı problemi bulunmaktadır. Yağışlardan sonra basından öğrendiğimiz kadarıyla BUSKİ tarafından İnegöl’e dörtten fazla vidanjör gönderilerek tıkanan giderlerle ilgili bir çalışma yapılmıştır. Ancak alt yapı ile ilgili sorunlar kısa vadeli, anlık müdahalelerle değil; uzun vadeli ve köklü yatırımlarla çözüme kavuşturulabilecektir. Belediyenin asli vazifesi sorun ortaya çıktığında çözmek değil; sorunun ortaya çıkmasını önlemektir. Büyükşehir yasasıyla birlikte tüm altyapı hizmetleri BUSKİ’ye bağlanan İnegöl, üzülerek ifade ediyoruz ki atıl durumda kalmaya devam edecektir. Nüfusu 300 bine yaklaşan ilçemizde uzaktan yönetim anlayışıyla çalışan bir altyapı hizmeti sorunları çözmeyecek; aksine daha da büyümesine sebep olacaktır. Bugün altyapı sorununa dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak amacıyla Gençlik Kolları olarak görmüş olduğunuz aksiyonlarla meseleyi mizahi olarak ortaya koymak istedik. Ancak belirttiğimiz gibi yetkililerimiz İnegöl’ün altyapısıyla ilgili olarak köklü çalışmalar yapmadığı sürece bu mizahi görüntüler maalesef gerçeğe de dönebilecektir. Yetkililerden tek ricamız İnegöl’de artık yağmur yağdığında gözlerimizin gökyüzündeki damlacıkları seyretmesidir; sokaklardaki, caddelerdeki göletleri, dereleri değil…Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.

Son Güncelleme: 18.06.2019 13:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<