Karslı çocuklar, yeni eğitim öğretim yılı arifesinde kütüphanelerine kavuştu

Karslı Çocuklar, Yeni Eğitim Öğretim Yılı Arifesinde Kütüphanelerine Kavuştu(kars-iha)

06 Eylül 2019 Cuma 11:03
Karslı çocuklar, yeni eğitim öğretim yılı arifesinde kütüphanelerine kavuştu

Türkiye traktör pazarının lider markası New Holland, Anadolu’nun farklı köylerinde, çocukları kitapların sihirli dünyasıyla buluşturmak amacıyla Yaren Çocuk Kütüphaneleri kurmaya devam ediyor.

banner380

Çocukların ufkunu genişletmek, yeni nesillere kitap okuma alışkanlığı kazandırabilmek adına Yaren Çocuk Kütüphaneleri’nin bir yenisi Kars Ağadeve Köyü’nde açıldı.

6 Eylül 2019 Kuruluşunun 65. yılını kutlayan TürkTraktör, birbirinden farklı alanlardaki sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmeye devam ediyor.

Çocuk yaşta edinilen alışkanlıkların önemine olan inançla, internet çağı çocuklarının ufkunu genişletmek, bilgi edinmelerini sağlamak ve toplumun eğitim seviyesine değer katmak üzere okuma alışkanlığı kazanımına yönelik olarak 2016 yılında Yaren Çocuk Kütüphaneleri’ni kurmaya başladı.

7-12 yaş arasında edinilen okuma alışkanlığını desteklemek ve kitap okumanın önemini küçük yaşlarda çocuklara aşılamak üzere hayata geçirilen bu kütüphaneler aynı zamanda çocukları onlarca çeşit kitapla buluşturarak, onlara hayal güçlerini geliştirebilecekleri keyifli bir ortam hazırlıyor.

Yaren Çocuk Kütüphaneleri’nin 8’incisi ise Kars’ın Ağadeve Köyü’nde kuruldu. Kurulan kütüphaneye, 500 adet kitap bağışlandı.

Bugüne kadar Çankırı, Ağrı, Uşak, Kayseri, Tekirdağ, Balıkesir, Denizli ve Kars olmak üzere toplam 8 farklı ildeki 8 köy okulunda kurulan ‘Yaren Çocuk Kütüphaneleri’ne bağışlanan kitap adedi toplam 6000’e yaklaştı. New Holland, Türkiye’nin dört bir yanında yeni kütüphaneler açmak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<