banner359

Suriyeli İlim Alimleri İftarda Buluştu

Bursa’da Osmangazi Kaymakamlığı ve Suriyeli Muhacirlere Yardım Derneği tarafından düzenlenen iftarda, Suriyeli alimler bir araya geldi.İsmail Hakkı Tekkesi’nde düzenlenen iftara Suriyeli ilim aliminin yanı sıra Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü,...

28 Haziran 2016 Salı 12:11
Suriyeli İlim Alimleri İftarda Buluştu
Bursa’da Osmangazi Kaymakamlığı ve Suriyeli Muhacirlere Yardım Derneği tarafından düzenlenen iftarda, Suriyeli alimler bir araya geldi.
İsmail Hakkı Tekkesi’nde düzenlenen iftara Suriyeli ilim aliminin yanı sıra Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık ve çok sayıda öğrenci katıldı. Bursa’nın en güzel iftarlarından birine ev sahipliği yapmanın huzurunu yaşadıklarını belirten Suriyeli Muhacirlere Yardım Derneği Başkanı Arif Çelenk, "Suriyeli ilim ehlinin Bursa’ya getirdiği bereketin bir karşılığı olarak onlarla bu akşam burada bir arada olmak istedik. Hepsi güzel insanlar. Dualarına ihtiyacımız var. Onların duaları ile inşallah ülkemize bereket getirecek. Kendi ülkelerinde yaşadıkları sıkıntılar da en kısa zamanda son bulacaktır" dedi.
Osmanlı kültürünü onlara göstermeye ve yaşatmaya çalıştıklarını belirten Çelenk, "Bu akşam buraya gelen alimlere Osmanlı geleneklerindeki ‘diş kirası’nı bu akşam burada uygulayacağız. Davetimize icabet ettikleri için soframızı şereflendirdikleri için bir hediye takdim edeceğiz” diye konuştu.
İsmail Hakkı Tekkesi öğrencilerinin hizmetiyle birlikte iftar yapma huzuruna kavuşan davetliler, okunan dualara hep birlikte ’amin’ dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<