banner359

İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Dolandırıcılık Uyarısı!

05 Mart 2024 Salı 10:37 2024-03-05 11:28:40
İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Dolandırıcılık Uyarısı!

İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı son günlerde ilçede görevli kamu görevlilerinin isim ve ünvan bilgilerini kullanarak gerçekleşen dolandırıcılık olaylarına dikkat çekerek vatandaşları uyardı. Başsavcılık, İnegöl de son günlerde telefonda kendini hakim, savcı, polis, jandarma olarak tanıtarak para talep eden şahıslara itibar etmemelerini istedi.
Başsavcılıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;Günümüz teknoloji ve bilişim çağı olması nedeniyle bu eksende özellikle dolandırıcılık suçlarında birçok çeşitlilik meydana gelmiş, art niyetli şüpheli şahıslar kendilerini Vali, Kaymakam, Hakim, Savcı, Asker ve Polis gibi kamu görevlisi vb. şekilde tanıtarak aziz milletimizin saf ve temiz duygularını da kullanarak bir çok vatandaşımızı maddi kayba uğratmaktadır. Çeşitlilik gösteren dolandırıcılık suçlarının mağduru olmamak ve bu suçlara karşı bilinçli olmak adına bu suç ile ilgili uyarı ve ikazlara vatandaşlarımızın dikkat etmesi büyük önem arz etmektedir.
UNUTMAYINIZ;
Hakim, Savcı, Asker, Polis herhangi bir sebeple para veya ziynet eşyası istemez. Bu şekilde olaylara maruz kalırsanız, kesinlikle itibar etmeyiniz, telefonunuzu kapatarak, 112 hattını arayarak, konuyu bildiriniz.

Son Güncelleme: 05.03.2024 11:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<