banner359

Doktorluğa İlk Adımı Attılar

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni Kazanan Öğrenciler Törenle Beyaz Önlüklerini Giydi.

07 Ekim 2015 Çarşamba 13:12
Doktorluğa İlk Adımı Attılar
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan öğrenciler törenle beyaz önlüklerini giydi.
Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, öğrencilerin alacakları eğitimle birlikte çok doğru bir yere geldiklerini anlayacaklarını söyledi. Hekim olacak kişinin karşısındakinin görünümüne bakmaması gerektiğini vurgulayan Yücedoğru, “Hekim, insanları hor görmemeli, ona moral vermeli ve uzmanlık alanına göre yapması gereken ne ise onu yapmalıdır. Sizler doktor olmayı seçtiniz. Herkesin özendiği ve olmak istediği bir bilim dalını kazanabildiniz. Bunun için çok şükrediniz. Doktor olma maksadınızı asla unutmayın. İnsana takdim edeceğiniz mesleğinizi para gibi ucuz bir şeye satmayınız” diye konuştu.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel ise öğrencilere seslenerek, “Bugün hayatınızın dönüm noktası olacak bir eğitime ilk adımı atıyorsunuz. Tıp eğitimi size uzun gelebilir. Ancak bugünden itibaren insan sağlığı ile ilgili öğrendiğiniz her şey sizi daha da yüreklendirecek. Özgüveninizi daha da arttıracak ve bu eğitimden ömür boyu kopamayacaksınız. Hiçbir zaman unutmayın ki bugün giyeceğiniz beyaz önlük hayatınız boyunca elde edeceğiniz en kıymetli hazineniz olacaktır” dedi.
Konuşmaların ardından öğrenci seçme sınavında derece yaparak UÜ Tıp Fakültesi’ni tercih eden ilk 11 öğrenciye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru ve Dekan Prof. Dr. Selim Gürel tarafından beyaz önlükleri giydirildi. Daha sonra fakülteyi kazanan 304 öğrencinin hepsi sahneye davet edilerek önlükleri takdim edildi.
Konuşma ve önlük giyme töreninin ardından emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ercan tarafından öğrencilere ‘İyi hekim olabilmek için neler yapılmalı’ konulu ilk ders verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<