banner359

Kızılay’dan Kız Öğrenciler İçin Otel Konforunda Yurt

Kızılay’ın Bursa’da açtığı tam teşekküllü yurt, üniversite okuyan 100 kız öğrenciye ev sahipliği yapacak.Kızılay, kız öğrenciler için otel konforunda tam teşekküllü bir yurt açıyor. 40 odalı ve 100 yatak kapasiteli yurt, kız...

25 Ağustos 2015 Salı 13:04
Kızılay’dan Kız Öğrenciler İçin Otel Konforunda Yurt
Kızılay’ın Bursa’da açtığı tam teşekküllü yurt, üniversite okuyan 100 kız öğrenciye ev sahipliği yapacak.
Kızılay, kız öğrenciler için otel konforunda tam teşekküllü bir yurt açıyor. 40 odalı ve 100 yatak kapasiteli yurt, kız öğrencilere otel konforu yaşatacak. 3 milyon liraya mal olan yurdun masraflarını bazı hayırseverler ve Kızılay karşıladı. Öğrencilerin internetinden kafeteryasına kadar aradıkları her şeyi bulabilecekleri yurdun ücretleri ise diğer yurtlara göre çok daha ucuz. Aylık ücretleri 375 lira ile 750 lira arasında değişen yurda ön kayıtlar başladı. Yurt 17 Eylül’de törenle hizmete açılacak.
Geleceğin idarecileri olacak kızların burada okumasına imkan tanıyacaklarını belirten Kızılay Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Dokunmazer, “Burası 100 yatak kapasiteli. 40 tane odamız var. Odalarımız tek kişilik, 2 kişilik ve 3 kişilik gruplar halinde. Banyosu, tuvaleti, sıcak suyu var. Kafeteryası, internet odası, kütüphanesi ile tam teşekkülü bir yurt yapmaya çalıştık. Yurt binası için yapılan masraf 3 milyon liradır. Aslında bunun daha yüksek rakamlara ulaşması lazımdı, fakat biz burada Kızılaycılık ruhuyla tanıştık. Burasını inşallah 17 Eylül tarihinde törenle açmış olacağız. Burayı nezih bir otel gibi yaptık. Planlarını, yurt ihtiyacı olmadığı zaman otel olarak kullanılabilecek şekilde yaptık. Buraya yardım eden çok değerli hayırseverlerimiz oldu. Hayırseverlerimizin imkanlarıyla Kızılay’ın imkanları burada birleştirildi ve bu eser ortaya çıktı. Zaten fiyatları çok ucuz yaptık. Mesela 3 kişilik oda sabah kahvaltısı dahil 375 lira. 2 kişilik odalar 450 lira, tek kişilik oda 750 lira. Arkadaşlarımız bugünden itibaren burada görev yapacak. Üniversite talebeleri gelip geziyor. Ön kayıt yaptırıyorlar. Daha sonra tam kayıtları yapacağız” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<