Ulcay: “Meslek yüksek okulları üniversitelerin arka bahçesi değil”

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, MYO’ların ayrı bir bütçesi ve ayrı bir yönetiminin olması gerektiğini söyleyerek, “Bu okulları üniversitenin arka bahçesi olarak görmek doğru değil” dedi.Yenişehir İbrahim...

23 Mart 2017 Perşembe 13:12
Ulcay: “Meslek yüksek okulları üniversitelerin arka bahçesi değil”

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, MYO’ların ayrı bir bütçesi ve ayrı bir yönetiminin olması gerektiğini söyleyerek, “Bu okulları üniversitenin arka bahçesi olarak görmek doğru değil” dedi.

banner380

Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksek Okulu, son bir yıl içerisinde başarılı olan öğrencileri onur belgesiyle taltif etti. törene Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Belediye Başkanı Süleyman Çelik, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Ulcay, doğru eğitimin ekonomiye büyük katkısının bulunduğunu söyledi. Meslek yüksekokullarının öneminin toplum tarafından yeterince anlaşılamadığını vurgulayan Rektör Yusuf Ulcay, MYO’ların kurgusunun da yanlış olduğuna işaret ederek, “Meslek yüksekokulları yine Yüksek Öğretim Kurulu’na bağlı olsun. Ancak ayrı bir bütçesi, ayrı bir yönetimi olsun. Üniversitelerin arka bahçesi olarak görülmesin. Kendi başlarına, nitelikli, eğitim yapan, atölyelerini kurmuş, eğitimini gerçek anlamda uygulamalı yapan ancak eğitimi de meslek liselerinden almış öğrencilerinden almış bir meslek yüksekokulu olması gerekiyor. Meslek liselerinden gelen çocuklara iki yıl içerisinde almış oldukları eğitim altyapısı sayesinde ciddi bir eğitim verme şansınız var. Ancak düz liselerden gelen çocukları siz iki yıl içerisinde tekniker yapamazsınız. Olmuyor da zaten. Özendirmek adına meslek lisesini bitiren çocuklara meslek yüksekokulunu seçerse artı puan verilmesi gerekiyor. Hatta aynı bölümü seçerse bir artı puan daha alsın. Böylece dört yıl liseden sonra iki yıl da meslek yüksekokulunda ihtisaslaşırsa o zaman bu gençlerin ilgili sektördeki çalışma alanlarına adaptasyonları daha kısa olur ve nitelikli eleman ihtiyacını da daha düzenli bir şekilde ortadan kaldırmış oluruz” diye konuştu.

Başarı belgesi almaya hak kazanan öğrencilere protokol mensupları tarafından belgeleri takdim edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<