banner359

Yenişehir’de İkili Eğitim Tarihe Karıştı

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde yeni okulların hizmete girmesiyle birlikte ikili eğitim sona erdi.Yeni inşa edilen ve onarımdan geçirilen okul binalarıyla sınıflardaki yoğunluğun azaltılması hedefleniyor. Hüma Hatun Mesleki Teknik Anadolu...

01 Ekim 2015 Perşembe 13:36
Yenişehir’de İkili Eğitim Tarihe Karıştı
Bursa’nın Yenişehir ilçesinde yeni okulların hizmete girmesiyle birlikte ikili eğitim sona erdi.
Yeni inşa edilen ve onarımdan geçirilen okul binalarıyla sınıflardaki yoğunluğun azaltılması hedefleniyor. Hüma Hatun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ne yapılan ek bina tamamlanırken, Gevher Nesibe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi için ise kullanılmayan bir okul binası onarıldı. İki okul yeni binalarına taşınıp eğitim öğretime başlayınca ilçede ikili öğretim de tarihe karıştı.
Gevher Nesibe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi için Subaşı Mahallesi’nde kullanılmayan bir okul binası onarıldığını ve bir yemekhane inşa edildiğini ifade eden Belediye Başkanı Süleyman Çelik, “İlhan Oğuz Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin bir katında geçici olarak eğitim veren Gevher Nesibe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi için de Subaşı Mahallesi’ndeki kullanılmayan ilkokul binası onarımdan geçirildi. 2 katlı ve 9 derslikli bu okul binasında tadilat tamamlandı. Buraya Gevher Nesibe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi taşındı. 352 öğrencinin nakliyle İlhan Oğuz Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ndeki yoğunluk azaltılmış oldu” diye konuştu.
Subaşı Mahallesi’ndeki binaya taşınan Gevher Nesibe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin bitişiğine belediye olarak 100 metrekarelik yemekhane inşa ettiklerini söyleyen Çelik, böylece önemli bir eksiğin daha kapatılmış olduğunu kaydetti.
Ulucami Mahallesi’ndeki Hüma Hatun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ne tahsis edilmek üzere 100. Yıl Mahallesi’nde 4 katlı yeni bir bina inşa edilğini anlatan Çelik, lisenin boşalttığı binanın ise yeni kurulan Balibey Ortaokulu’na tahsis edildiğini kaydetti. Çelik, “İlçeye yeni kazandırılan Balibey Ortaokulu’na Süleymanpaşa ile Tahirağa okullarının orta bölümlerinin öğrencilerinin kayıtları yapıldı. 2 okuldan toplam 430 öğrenci Balibey Ortaokulu’na geldi. Süleymanpaşa ve Tahirağa okullarında sadece ilkokul öğrencileri öğrenim görecek. Böylece bu iki okulumuzda ikili eğitimden tekli eğitime geçildi” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<