banner359

Ekim'de motorlu taşıt sayısı %28 arttı

12 Aralık 2017 Salı 16:16
Ekim'de motorlu taşıt sayısı %28 arttı

Türkiye’de her geçen gün artan araç sayısı verileri açıklandı. Medya Takip Merkezi (MTM), Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerini derleyerek Türkiye’deki araç sayısını ele aldı. İşte araştırmanın detayları…

TÜİK’ten elde edilen bilgilere göre trafiğe kayıtlı toplam 22 milyon 38 bin 944 adet aracın olduğu belirlendi. Bunlardan %54’ünü otomobil, %16,4’ünü kamyonet, %14,1'ini motosiklet, %8,3’ünü traktör, %3,8’ini kamyon, %2,2’sini minibüs, %1’ini otobüs, %0,2’sini ise özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Taşıt sayısı arttı

Ekim ayında trafiğe toplam 110 bin 743 aracın kaydının yapıldığı belirlendi. Bu kayıtlarla birlikte Ekim ayında trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre %28 arttı.

Yine aynı verilerden elde edilen bilgilere göre LPG en çok tercih edilen yakıt oldu. Onu dizel ve benzin izledi. Dikkat çeken bir diğer başlık ise Ocak-Ekim döneminde trafiğe en fazla beyaz renkli otomobillerin kaydının yapılması oldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<