banner359

Kültür Bakanı ’’onu’’ unutmadı! ’’Cesur bir kız geçti bu dünyadan’’

Kültür Bakanı Ömer Çelik, İsrail’e karşı Filistin halkının yanında duran ve İsrail buldozerleri tarafından ezilerek vahşice katledilen ABD’li barış aktivisti Rachel Corrie’yi 12. ölüm yıl dönümünde unutmadı. Kültür ve Turizm...

16 Mart 2015 Pazartesi 23:02
Kültür Bakanı ’’onu’’ unutmadı! ’’Cesur bir kız geçti bu dünyadan’’
Kültür Bakanı Ömer Çelik, İsrail’e karşı Filistin halkının yanında duran ve İsrail buldozerleri tarafından ezilerek vahşice katledilen ABD’li barış aktivisti Rachel Corrie’yi 12. ölüm yıl dönümünde unutmadı.
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 16 Mart 2003 yılında İsrail buldozerleri tarafından ezilerek hayatını kaybeden ABD’li barış aktivisti Rachel Corrie’yi andı. Bakan Çelik, resmi Twitter hesabından Corrie’nin bulunduğu bir fotoğrafı paylaşarak, ‘’Saygıyla anıyoruz’’ notunu yazdı. Fotoğrafın üzerinde Corrie’nin, ‘’Zulüm bizdense ben bizden değilim…’’ sözünün yanı sıra, ‘’Rachel diye bir kız geçti bu dünyadan. Olmamız gereken yerde olan, ölmemiz gereken yerde ölen, cesur bir kız geçti bu dünyadan. 23 yaşında, Filistinlileri savunurken İsrail buldozerleri tarafından ezilerek öldürülen, Amerikalı Rachel Corrie. O mazlumların altın saçlı kızı’’ ifadeleri de yer aldı.
Rachel Corrie, 16 Mart 2003 tarihinde Filistinlilerin evlerini yıkmak isteyen İsrail buldozerinin önüne çıkıp canlı kalkan olmuş; ancak dozerin durmaması sonucu feci şekilde ezilerek hayatını kaybetmişti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<