banner359

“Açız” Oyununu Zabıta Bozdu

23 Ekim 2017 Pazartesi 09:56
“Açız” Oyununu Zabıta Bozdu

Bursa-Ankara karayolu üzeri Mesudiye altgeçidi mevkiinde, alt geçit çalışmaları nedeniyle yavaşlayan trafiği fırsat bilerek “Açız” yazılı pankartla dilenen kadın, Zabıta ekipleri tarafından yakalandı.

İnegöl Belediyesi Zabıta ekipleri, şehrin değişik bölgelerinde dilenerek para toplayan kişilere göz açtırmıyor. Kavşaklarda ve cami bahçelerinde merhamet simsarlığı yaparak para dilenen kişiler, düzenlenen operasyonlarla kıskıvrak yakalanıyor. Geçtiğimiz Cumartesi günü Mesudiye altgeçidinde yapılan inşaat çalışmaları nedeniyle Bursa-Ankara karayolu üzeri Ankara istikametinde yavaşlayan trafiği fırsat bilen dilenciler ellerinde “Açız” pankartıyla vatandaşlardan para toplamaya başladı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine söz konusu yere gelen zabıta ekipleri tarafından bir dilenci yakalanırken, bir dilenci ise kaçarak uzaklaştı. İnegöl Belediyesi Zabıta Amirliğine götürülen dilenci hakkında Kabahatlar Kanunu´na göre işlem yapıldı.

KÜÇÜK ÇOCUKLARI DA ALET EDİYORLAR

İnegöl´de sayısı artan dilenciler kendilerine ait olduklarını iddia ettikleri küçük yaştaki çocukları da kullanarak vatandaşların dini ve insanlık duygularını sömürmeye çalışıyorlar. Genellikle işler caddeler de ve Cuma namazının ardından cami yakınlarında görünen dilencilerin çoğu çevre il ve ilçelerden gelerek ilçemizdeki vatandaşların manevi duygularını sömürüyor. Dilenciler, rahat bir şekilde dilenirken, yetkililer vatandaşları özellikle istismarlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yetkililer, hayır yapmak isteyen vatandaşların dilencilere para vermek yerine çevrelerinde gerçekten ihtiyaç sahibi olanları tespit ederek yapmak istedikleri yardımı o kişilere yapmasını istedi.

VATANDAŞLARIMIZ DAHA DUYARLI OLMALI

Vatandaşları dilencilik yaparak haksız kazanç elde etmek isteyenlere karşı daha duyarlı olma çağrısında bulunan İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 24 saat boyunca Alo 153 numaralı telefonu arayarak bu konuda şikayet ve ihbarlarını iletmelerini, yapılacak olan ihbarların da ekiplerce derhal yerinde değerlendirilerek gerekli işlemler yapıldıktan sonra kendilerine de bilgi akışı sağlanacağı ifade edildi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<