banner359

Aktaş'tan Katlı Otopark İhalesi Değerlendirmesi

.

27 Mart 2015 Cuma 10:27 2015-03-27 10:31:37
Aktaş'tan Katlı Otopark İhalesi Değerlendirmesi
 İnegöl Belediyesi tarafından Atatürk Bulvarı üzerinde Yap-İşlet-Devret yöntemiyle yaptırılan ve bir yıl içerisinde tamamlanan 500 araç kapasiteli İnegöl Belediyesi Katlı Otopark Kompleksi işletmeciliği ihalesi  ile ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Elde edilen gelire bakıyorum zarar ediyor resmen. Ben şimdi orayı ihale ettim. İhale ile alakalı da gönlüm çok rahat. Geçmişe yönelik beni bir şeyle özdeşleştirmeye çalışıyorlar. Bu tamamen Kamu İhale Mevzuatı’na uygun bir şekilde ilanı yapılmış, hiçbir şartnamesi olmayan, isteyen ve arzu eden herkesin girebildiği ve kirasının da peşin olarak tahsil edildiği şartı ile ihaleye çıktı” dedi.
ZARAR EDİLİYORDU

Başkan Aktaş, “2013 senesinde bu otopark faaliyete geçtiğinde, kendimizin işletmek istediğimizi 2013’ün sonlarında ben belirtmiştim. Fakat biz bir kurum yönetiyoruz. Bu kurumun bir bütçesi var. Dört tane güvenlikçi çalışıyor burayla alakalı. Bir tane mali hizmetlerden personel ayrıldı burası için. Yani biz mümkün olduğu kadar belediyede özelleştirme mantığı ile gidiyoruz. 5 tane personel ayrılmış ve bunların hepsine maaş veriliyor. Elde edilen gelire bakıyorum, zarar ediyor resmen. Ben şimdi orayı ihale ettim. İhale ile alakalı da gönlüm çok rahat” dedi.

BİZİM İÇİN BİR KAZANÇ

Başkan Aktaş, “Hiçbir şartı yoktu ve ihaleye iki firma girdi. İş bitirme yoktu, farklı bir ticari şartı yoktu ve nihayetinde iki firma ihaleye girdi. Şimdi komisyon değerlendirmeyi yapıp, nihai kararı verecek. Yani biz zarar eden bir yeri, bu sistem ile kar eder hale getireceğiz. Siz kazanmıyorsunuz da özel sektör nasıl kazanacak diyebilirsiniz. Memur mantığıyla, kamu mantığıyla işler bu kadar rantabl yapılıyor. Biz özelleştirme ile belediyemizin kar etmesi amacıyla bunu yaptık. Yoksa benim hiçbir kişiye rant sağlaman, herhangi bir kişiye bu manada bir özellik sağlama gibi bir durumum yok. İşleyişi ile alakalı hiçbir şey yok. Yani fiyat tarifesi yine Belediye Meclisi tarafından belirlenecek. İnşallah önümüzdeki günler içerisinde olaylara da basın olarak bizzat şahit olur, ne kadar sağlam bir zemine oturtulduğunu da görürsünüz. Aylık olarak verilen 3 yıllık kira bedeli 191 bin TL. Bu ciddi bir rakam. Ay olarak baktığınızda 5.500+KDV’ye geliyor ki, 6,5 milyar gibi bir rakam yani. Zarar eden bir yerden kar edeceğiz. Artı 5 tane de personelimizi oradan çekeceğiz. Bu bizim için bir kazanç” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 27.03.2015 10:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<