banner359

Anadolu'nun Kandilleri İnegöl'de Yandı

10 Şubat 2016 Çarşamba 10:00 2016-02-10 10:04:03
Anadolu'nun Kandilleri İnegöl'de Yandı

 İnegöl Belediyesi, Gençlik Merkezi ve İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği işbirliğinde önceki akşam Anadolu´nun Kandilleri ‘Seyyid Kasım Efendi Hz.´ konulu konferans düzenlendi.

İnegöl Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi Konferans Salonunda düzenlenen programa Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Alper Taban, AK Partili Belediye Meclisi üyeleri, İlçe Müftüsü Kazım Güzel, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, Gençlik Merkezi Müdürü Recep Erdoğan, İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Ahmet Lekesizyiğit ile vatandaşlar katıldı.

İNEGÖL´ÜN EN ÖNEMLİ MANEVİ KANDİLİ SEYYİD KASIM EFENDİ

İnegöl Mehter Takımının gösterisiyle başlayan programda, İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Tasavvuf Müziği Korosu da mini bir konser verdi. Kasım Efendi Cami İmamı Mehmet Kuyumcu´nun Kur´an-ı Kerim tilavetinin ardından programın açış konuşmasını yapan Gençlik Merkezi Müdürü Recep Erdoğan, “Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan İnegöl Gençlik Merkezi olarak, Ekim ayında başlatmış olduğumuz bir proje vardı, Anadolu´nun Manevi Kandilleri. Bu proje kapsamında bu ilk programımız. Bu aslında Türkiye çapında Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yürütmüş olduğu güzel ve anlamlı bir proje. Bu proje kapsamında İnegöl´de ilahiyatçı arkadaşlarımız Osman Nuri Ekmekçi ve Fatma Ekmekçi hanımefendiyle birlikte Halk Eğitim Merkezi bünyesinde özellikle gençlerimize ulaşmayı hedef edindik. Bu kapsamda İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği, Halk Eğitim Merkezi, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğümüz ve STK´larla işbirliği yaparak güzel bir çalışmaya imza attığımızı düşünüyoruz. Sıkıştığımız noktalarda İnegöl Belediyemiz bize destek verdiler. Kendilerine ve bu kurumlara teşekkür ediyorum. Yürüttüğümüz bu proje kapsamında gençlere İnegöl´ün, daha sonra da Bursa´nın manevi değerlerini ve manevi şahsiyetlerini tanıtmaya çalışıyoruz. Bundan sonra hedefimiz ayda bir kendi değerlerimizi gençlerimize ve halkımıza hatırlatmak. İlk programımızda İnegöl´ün en önemli manevi kandili dediğimiz Seyyid Kasım Efendi´yi anmayı ve gençlerimize anlatmayı hedefledik. Amacımız her ay bir program yapmak ve program kapsamında gençlerimizi bilinçlendirmek” dedi.

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR

İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Ahmet Lekesizyiğit ise, “İnegöl´de yaşayan Roman vatandaşların topluma kazandırılması, İnegöl´de yaşayan diğer insanlar gibi İnegöl´ün bir değeri olduğunun farkına varılması amacıyla kurduğumuz derneğimiz, birçok etkinlik yapmaktadır. Bu kapsamda oluşturduğumuz Roman Tasavvuf Müziği Korusu ile İnegöl Belediyesinin düzenlediği Ramazan Sokağı etkinlikleri ve benzeri birçok programla ilçe halkımızla bir araya geldik. Bizlere maddi ve manevi katkılarını esirgemeyen başta İshakpaşa Eğitim ve Kültür Derneğine, Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Burhanettin Özdemir´e, Gençlik Merkezi Müdürü Recep Erdoğan´a, Belediye Başkanımız Alinur Aktaş´a, Kaymakamımız Ali Akça´ya teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

ÖNEMLİ OLAN ALLAH KORKUSU OLAN İNSANLAR YETİŞTİRMEK

Umre´de yaşadığı bir anısından bahsederek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Eşim kaldırımdan düşerek ayağında ciddi bir incinme oldu. Ayağını alçıya aldılar. Hastaneye gittik. Aman Allah´ım rezillik. O kadar kötü bir manzara ki, ülkemle ve ülkemin birçok imkanıyla gurur duydum. Bunların kadrini, kıymetini bilmek lazım. En iyi hastaneleri yapabilirsiniz, en iyi okulları yapabilirsiniz, en iyi imkanları sunabilirsiniz ama önemli olan yüreğinde insan sevgisi ve içinde Allah korkusu olan insanlar yetiştirmektir. Bu akşamında amacı da o. Ülkemizin gerçekten güzel imkanları var. Ülkemizin kaliteli, iyi ve bu manada durduğu yeri bilen insanlara cidden ihtiyacı var. Bunu bir kez daha yurt dışına gittiğimde gördüm. Hem işiyle hem de manevi anlamda kaliteli insanlara ihtiyaç var. İnşallah bu destek ve gayretler devam eder” dedi.

Kısa bir selamlama konuşması yapan Kaymakam Ali Akça, “Bugün Roman kardeşlerimizle birlikte olmayı arzu ettim, onların o güzel sinerjilerinden faydalanmak için. Güzel ve keyifli bir gece olacağını umuyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İlahiyatçı Osman Nuri Ekmekçi, Seyyid Kasım Efendi Hazretlerinin hayatıyla ilgili bilgiler aktardı.




Son Güncelleme: 10.02.2016 10:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<