banner359

Bakımsız okula üniversitelilerden yürekli dokunuş!

30 Mayıs 2016 Pazartesi 10:22 2016-05-30 10:29:12
Bakımsız okula üniversitelilerden yürekli dokunuş!
 İnegöl´e bağlı Akıncılar Mahallesi İlkokulu, gönüllü öğrencilerin yaptığı çalışma ile estetik bir görünüme kavuştu.
 “Köy Okulu” projesi kapsamında amele gibi çalışan üniversiteli öğrenciler, üç günde okulu baştan aşağı yenilediler. Uludağ Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu öğrencilerinin “Köy Okulu” projesi kapsamında, İnegöl´e bağlı Akıncılar mahallesi ilkokulu restore edildi. Hava muhalefeti nedeniyle açık alanda konaklamadıkları için mahalle halkınca ağırlanan 20 kişilik grup, hem eğlendiler hem de ilkokulu mükemmel hale getirdiler. Okulun badanasını, boyasını yapan öğrenciler tadilat çalışmalarını da başarı ile tamamladılar. Eline küreği, malayı, fırçayı alan öğrenciler, sponsorlar aracılığıyla temin ettikleri malzemelerle okulu adeta baştan aşağı yenilediler. 13 öğrencinin eğitim gördüğü okul son haliyle görenleri büyüledi.

İlk olarak 2006 yılında Ardahan´da bir köy okulunun tadilatını yaparak başlayan Köy Okulu projesi, geçen yıl Orhaneli Fadıl köyü okulunun ardından bu yıl ise İnegöl´e bağlı Akıncılar Mahallesinde bulunan Akıncılar İlkokulunda devam etti.

OKULU 3 GÜNDE ADAM ETTİLER

Proje hakkında bilgi veren Uludağ Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı, Mimarlık Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Merve Karamanlı,  “Öncelikle bu projeye Bursa´daki bütün köy okullarını inceleyerek başladık. Hangi okulun neye ihtiyacı var diyerek önce onu tespit ettik. Okulları tek tek aradık. Daha sonra Akıncılar Köyü İlkokuluna ulaştık. Buradaki okulun öğretmeniyle iletişime geçtik. Daha sonra eksiklerine baktığımız zaman, okulun dış cepheye ihtiyacı vardı. Bu okul binasından ayrı olarak bir tuvalet binası var. Oranın çok fazla tadilata ihtiyacı var. Dış cephesi döküktü. Bu şekilde biz 20 arkadaşımızla 3 günlük bir proje kapsamında geldik. Bir tane sınıfımız var. Bu sınıfta 13 öğrencimiz var. Birleştirilmiş sınıf olarak eğitim görüyorlar. Bir sınıfları daha var ama o sınıfı kullanmıyorlar. Bizde özellikle kışın dışarı çıkamadıkları zaman bu sınıf içinde nasıl oyun oynayabilirler şeklinde birazcık geliştirmek istedik. Ve yaratıcılıklarını geliştirebilecekleri şeklinde bu sınıf içerisinde resim bölümü, okuma köşesi, oyun köşesi, sinema köşesi gibi gerekli düzenlemeler yapmaktayız. Arkadaşlarımız içeride iç boyasını yaptıktan sonra bunun konseptine uygun şekilde resim çalışmaları yapmaktalar. Yine bu okula geldiğimiz zaman eksiklerin ne olduğunu gözlemledikten sonra köy halkıyla birlikte el ele vererek merdivenleri tamir ediyoruz, boya badana yapıyoruz. Çocuklarla çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyoruz” dedi.

Karamanlı, “Biz Uludağ Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu ve Bilkent Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu olarak, bu çocuklara neler kazandırabiliriz, onlara ağabeyleri, ablaları olarak neler öğretebiliriz diyerek eğitimler, dersler ve çeşitli faaliyetler düzenliyoruz. Bu faaliyetlerle ilgili olarak bugün bir sağlık eğitimimiz oldu. Sağlık eğitimi kapsamında çocuklara el, yüz yıkama nasıl yapılır, diş nasıl fırçalanır. Bununla birlikte diş fırçası ve macunu hediye ettik. Birlikte film izleyeceğiz, oyunlar oynayacağız. Çeşitli zeka oyunları getirdik ve onlarla birlikte oynuyoruz. Onlara elimizden geldiğince de Atatürk´ü ve Atatürkçülüğü anlatmak için uğraşıyoruz. Biz bu proje kapsamında gittiğimiz yerlerde kamp kuruyoruz. Bu konuda bizlere derneklerde çok yardımcı oldular. Ama hava yağışlı gitti. Buradaki köy halkıyla irtibat halinde olduk. Çok güzel karşılandık. Onların evlerinde konaklıyoruz. Gerçekten biz onları, onlarda bizleri sevdiler. Bu köye gelmekten dolayı da çok mutluyuz. Ve çocuklarımızın hepsi birbirinden çok güzel. Onlarla tanışmaktan ve bu paylaşımı gerçekleştirmekten dolayı çok mutluyuz. Umarım bu projelere devam edeceğiz. Her seferinde üzerine farklı şeyler katmaya devam edeceğiz. İnşaat Mühendisliği, Mimarlık, Uluslararası İlişkiler, İşletme, Psikoloji bölümlerinde okuyan arkadaşlarımız var. 15 öğrenci Uludağ Üniversitesinden, 5 arkadaşımızda Bilkent Üniversitesinden geldi. Bizler Uludağ Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu olarak bu projenin ev sahipliğini yapıyoruz” dedi

OKUDUĞU OKULA MÜDÜR OLDU

Mezun olduğu okulda hem Müdürlük hem de öğretmenlik yapan Akıncılar Mahallesi İlkokulu Müdürü Emine Beki ise, “Proje kapsamında arkadaşlarımız okulumuza geldiği için çok mutluyuz. Öğrencilerim adına kendilerine çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerime ve okulumuza yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

MUHTARI MUTLU ETTİLER

Böyle bir projenin hayata geçmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Akıncılar Mahallesi Muhtarı Hayrettin Akın´da, “Üniversite öğrencilerine çok teşekkür ediyoruz. Okulumuz biraz bakımsızdı. Öğrenciler sağ olsun gelip projelerini burada hayata geçirdiler. Onlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

İNEGÖL ADD´DEN DESTEK

Öte yandan, öğrencilerin okul projesini öğrenerek Akıncılar mahallesine giden ADD İnegöl Şube Başkanı Birol Atay ve yönetim kurulu üyeleri, üniversiteli öğrencilere kolaylıklar dilediler. ADD İnegöl Şube Başkanı Birol Atay ayrıca öğrencilere kitaplar hediye etti.

Son Güncelleme: 30.05.2016 10:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<