banner359

Burhaniye Mahalle Konağı'nda çalışmalar sürüyor

27 Kasım 2015 Cuma 10:05 2015-11-27 10:09:54
Burhaniye Mahalle Konağı'nda çalışmalar sürüyor

 Belediye Başkanı Alinur Aktaş, beraberindeki meclis üyeleri ile birlikte restorasyon çalışmaları süren Burhaniye Mahalle Konağı ile Osmaniye mahallesi Engelsiz Yaşam Merkezi ve Gündüz Bakım Evi inşaatlarını inceledi.

BURHANİYE MAHALLE KONAĞI İNCELEME

Çalışmaları inceledikten sonra konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl Belediyesinde göreve geldiğimiz ilk günden bu yana şehrimizdeki sosyal hayatı güzelleştirmek amacıyla çeşitli hizmetleri hayata geçirdik. İlçemizdeki sosyal hayatın şekillenmesinde bir unsur olan vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşlarımıza verdiğimiz desteklerle belediye olarak bizde bu işin önemli bir parçası oluyoruz. Tarihi dokuyu koruyup, mimari güzellikleri ön plana çıkartarak restore ettiğimiz mahalle konaklarımızı bu sivil toplum kuruluşlarımıza tahsis ederek hem her mahallede belediyemize ait bir sosyal alan bulunmasını hem de gerçekleştirilen etkinliklerle İnegöl´ün sosyal yaşamını renklendirmeyi amaçlıyoruz. Bugün 6. Mahalle Konağımız olan Süleymaniye Mahallesi Gaziler Sokak´ta bulunan binamızı incelemek üzere buradayız.  Konağımız 12 Ağustos 2013 yılında belediyemizce kamulaştırılmıştı” dedi.

“ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ”

Başkan Aktaş konuşmasını şöyle sürdürdü; “Metruk ve harabe haldeki mahalle konağımızın restorasyon çalışmasına 18 Mayıs 2015 tarihinde yapılan ihale sonrası 410 bin 515 TL bedelle Yemenoğlu inşaat firmasıyla yapılan sözleşmenin imzalanmasının ardından 8 Haziran 2015 tarihinde başlanmıştır. 410 bin 515 TL´lik bedelin 200 bin TL´si Bursa Valiliğimizden alınan hibeyle karşılanmıştır. Yapının restorasyon çalışmalarında asıl mimari unsurlarına birebir sadık kalınarak ve ilk günkü inşaat teknikleri kullanılarak çalışmalar yürütülmüştür. Şöyle ki, mevcut yapı bütünüyle sağlamlaştırılarak tamamen ahşap ve kerpiç kullanılarak binanın yapımı tamamlanacaktır. Bir yandan geleceğin modern kentini inşa ederken, bir yandan da tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkma bilinciyle projelerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Yeni İnegöl´ü inşa etmekte gösterdiğimiz önem ve özeni İnegöl´ümüzün sivil mimarisini korumakta da azami şekilde gösteriyoruz. Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından konağımız İlim Yayma Cemiyeti´nin kullanımına bırakılacaktır. Bir diğer mahalle konağımız olan Osmaniye Mahalle Konağımızın da yapım çalışmaları hızla devam ediyor. O binamızı da ‘Engelsiz Yaşam Merkezi ve Gündüz Bakım Evi´ olarak değerlendireceğiz. Böylelikle yakın zamanda ilçemize iki yeni konak kazandırmış olacağız.  Çalışmamızın mahallemize ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ederim.”

Son Güncelleme: 27.11.2015 10:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<