banner359

Çarşının Çehresi Değişiyor

02 Mayıs 2016 Pazartesi 18:07 2016-05-02 19:58:25
Çarşının Çehresi Değişiyor
 
İnegöl Belediyesi çarşı merkezinde yapılacak olan yeraltı otoparkı ve meydan çalışması öncesinde yapılacak geçici otopark çalışmasıyla çarşı merkezinde oluşan kötü görünüme ve araçların park sorununa çözüm üretiyor.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, beraberindekilerle otopark alanında incelemelerde bulundu. İnceleme sırasında konuşan Başkan Aktaş; “İnegöl Belediyesi olarak ilçemiz çarşı merkezini tekrar dizayn etmek amacıyla fonksiyonelliğini yitirmiş olan Kültür Sarayını yıkarak bu alanın yeni bir düzenlemeyle meydana dönüştürülmesi için yürüttüğümüz çalışmalarımıza bugün bir yenisini daha ekliyoruz” dedi.

Aktaş konuşmasının devamında; “30 yıl önce o günkü imkanlarla yapılan, ömrünü çoktan yitirmiş olan Kültür Sarayı binamızın yıkımından sonra bölgede enkaz kaldırma ve temizlik çalışmalarımızı süratle gerçekleştirdik. Bu binanın daha önceki dönemlerde İnegöl’e ciddi hizmetleri oldu” dedi.

Yeni projelerle Kültür Sarayının eksikliğinin giderileceğini ifade eden Aktaş; “Yeni yapacağımız Kültür Sanat Kongre Vadisi ve yine çarşı merkezinde oluşturduğumuz başta Gençlik Merkezi olmak üzere diğer merkezlerimizle zaten bu fonksiyon yerine getiriliyor. Çarşıda müthiş bir doluluk söz konusu. Dolayısıyla bu bölgeyi rahatlatmak ve bir otopark oluşturmak adına tebligatlarımızı yapmış ve yıkımı gerçekleştirmiştik. Enkaz kaldırma ve temizlik çalışmaları çok büyük bir alan olmasına rağmen hiçbir yere zarar verilmeden kısa sürede tamamlandı. Burada daha önce de ilan ettiğimiz gibi altı otopark üzerinde de çarşıya yakışır bir uygulama yapacağımızı söylemiştik. Şuanda burada kilit parke taşları döşeniyor ve bir otopark düzenlemesi yapılıyor” dedi.

Burada yapılan çalışmanın detaylarını anlatan Aktaş; “Kamuoyunda bu alanla ilgili yer altı otoparkı ve meydan olacağı biliniyor. Bu yapılan çalışma halkımızı yanıltmasın. Biz ilçe belediyeleri olarak imarla alakalı aldığımız katılım paylarından otopark bedellerini Büyükşehir’e aktarıyoruz. Otopark yapımıyla alakalı Büyükşehir Belediyesinin bir fonu var. Biz daha önce bu projeyi paylaştığımızda bu yerin yıkımını, planını ve projesini hepsini ayarlayacağımızı söylemiştik. Projenin yapımı ise Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenilecek olan yatırım projelerimizden bir tanesiydi. Fakat Büyükşehir Belediyesi gerek İnegölspor tesisleri gerek Alanyurt kent mezarlığı gerekse de devam eden diğer projelerden dolayı bu yıl buradaki projeye başlayamayacaklarını ifade ettiler. İnegöl Belediyesi olarak kendi imkanlarımızla yapmayı teklif ettik. Ancak Büyükşehir Belediyesi ısrarla burada çok güzel örnek bir proje uygulamak istediğini ifade etti. Dolayısıyla İnegöl Belediyesi olarak geçici bir düzenleme yapmayı uygun gördük. Bir aksilik olmazsa inşallah önümüzdeki yılın ikinci yarısında da buradaki projeyle ilgili çalışmanın başlaması planlanıyor” şeklinde konuştu.

Projenin detaylarından bahseden Başkan Aktaş; “Yapılacak otopark projemiz 121 araç kapasiteli olarak planlanmıştır. Çalışma alanında 3250 metrekare kilitli parke taşı, 750 metre bordür, 150 metre yağmur oluğu ve 4 adet aydınlatma direği kullanılmıştır. Yapılan çalışmanın belediyemize maliyeti 35 Bin TL’dir” dedi.

Son Güncelleme: 02.05.2016 19:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<