banner359

Çilek Mobilya'dan Öğrencilere Uygulama Atölyesi

.

29 Mayıs 2015 Cuma 11:07 2015-05-29 11:10:14
Çilek Mobilya'dan Öğrencilere Uygulama Atölyesi
 Mobilya sektörünün dünya markası Çilek Mobilya tarafından, Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu Mobilya Dekorasyon bölümü için restore edilen atölye hizmete açıldı.
Tütün depolarından biri Çilek Mobilya tarafından restore edilerek atölye haline dönüştürülüp, Yüksekokul öğrenciler için atölye olarak hizmete sunuldu.

Dün gerçekleştirilen açılışa Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mürsel Alper, İMYO eski Müdürü Prof.Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan, Öğretim üyeleri, Çilek Mobilya Yönetim Kurulu üyesi Muharrem Çilek ile öğrenciler katıldı.

ÖĞRENCİLERİMİZ BIRAKIP GİTMİYOR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan İMYO eski Müdürü Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan, “İki binin üzerinde öğrencimiz var. 6 bin metre kare kapalı alanda, 3 bin metrekarelik atölyelerde eğitim veriyoruz. İnegöl’de programlarımız yüzde 95’in üzerinde dolu. İnegöl için memnuniyet verici bir durum. Bunun bu duruma gelmesi için gerekli önlemleri aldık.  Mobilya bölümü öğrencileri okulu bırakıyordu. Sanayi işbirliğinde bir çalışmayla öğrencilerimizi kazandık. Çilek Mobilya da bize gelerek neler yapabiliriz diye talepte bulundular. Çok teşekkür ediyorum. Kendi firmalarında öğrencilerimize staj yapma imkanı da sağladılar. Bu destekler olmayınca süreç içerisinde öğrencilerimizi kaybediyorduk. Yüzde 70 öğrencimiz okulu bırakıyordu. Bu çalışmalarla beraber yüzde 70’i eğitimine devam ediyor. Mobilya bölümü öğrencilerimizin emekleri ile üniversitemizin tüm bölümlerinde donatımı sağladık” diye konuştu.

ÇİLEK MOBİLYA’YA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

İnegöl Meslek Yüksekokulu yeni Müdürü Prof. Dr. Mürsel Alper ise, “Okulumuza kazandırılan atölye öğrencilerimiz için çok faydalı olacaktır. İnsan yapmadıkça bir şey anlaması mümkün değildir. Duyduğumu unutuyorum, gördüğümü hatırlıyorum ancak yaptığımı unutmuyorum. İnsan ne kadar uygulama yaparsa, refleksler de ona göre gelişir. Atölyemiz öğrencilerimiz için çok faydalı olacaktır. Çilek Mobilya’ya çok teşekkür ediyorum” dedi.

Çilek Yönetim Kurulu üyesi Muharrem Çilek’de, “1997 yılında Yüksekokul olduğunu öğrendim. Atölyeyi sabah açarken, camdan içeriye bakan bir delikanlı gördüm. Kapıyı açtım, içeri buyur ettim. CNC Makinesini öğrendi ve çalıştı. Şu anda 25’den fazla öğrenci çalışmaktadır. MOSDER olarak Meslek Liselerinin Mobilya bölümleri tercih edilsin diye Türkiye’de bulunan 367 Meslek Lisesinin kayıt öncesinde bazı afişler hazırladık. Ara eleman ihtiyacının tamamlanması için bir çalışma başlattık. Onunda faydalarını görmeye başladık. Atölyenin hazırlanmasında emeği geçen ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

MOBİLYA SEKTÖRÜNDE ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞAN YOK

Belediye Başkanı Alinur Aktaş’da, “Bir ticaret erbabı olarak çok mutlu oldum. Eğitim öğretim hayatına ciddi katkısı olacak yatırımlar. Bu ülkenin ciddi beyin gücüne ihtiyacı var. Mobilya sektöründe İnegöl’de 35 bin civarında çalışan var. Mobilya istihdam dostu bir sektör. Bu çalışmalar birkaç sene sonra etkisini gösterecek. MÜSİAD’ın projesi var, bizde destekliyoruz. Mobilya sektöründe asgari ücretle çalışan yok, yüzde biri geçmez. Bana göre çok hayırlı, çok bereketli, çok keyif bir sektördesiniz. İnegöl’ün geçen seneki mobilya ihracat rakamı 350 milyon dolar. 1 Milyar dolar hedefimiz var. Günün şartlarına uygun mobilyalar üreterek 8-10 milyar dolarları yakalarız” diye konuştu.

BU KÖTÜ İMAJ SİLİNMELİ

Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru ise, “İki konuya dikkat çekmek istiyorum. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. Ne yaptığınız çok önemli değil. Siz kendinizi çok iyi tanıtabilirsiniz ama ‘hadi buyurun’ dendiğinde orta da bir mal yoksa, hiçbir anlamı yok. Bir defa konuşulur. Hamiyetperver işadamlarımıza teşekkür ediyorum. Bu gibi kurumlar mutlaka desteklenmeli. Devletimizin imkanları ortada. Her birine yeterli kaynak ayırması söz konusu değil. Bu kurumların işadamlarımız tarafından desteklenmesi neticesinde böyle güzel hayırlı ve kullanışlı mekanlar ortaya çıkabiliyor. Bundan 6 sene önce Çalışma Bakanıyla konuşurken, bana ‘7.5 milyon gönüllü işsiz var. 1.5 milyon da gerçekten iş arayan insanımız var’ dedi. En kötü ismi yapmış kurumlardan bir tanesi de mobilyacılar. Söz veriyor, sözünün eri çıkmıyor. Ne yapıyor? Oraya söz veriyor, buraya söz veriyor. İşin tamamını teslim etmeden bir tarafa çekiliyor. İş ahlakına sahip olarak buradan yetişin, el beceriniz olsun. Ekmek yediğiniz mesleğinizi başınızın üzerinde tutun. Bu kötü imaj silinmeli. Piyasadaki mobilyacılar için konuşuyorum. İşinizi vaktinde yapan insanlar, piyasa da en çok aranan insanlardır” şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTEYİ DESTEKLEDİ

Yücedoğru konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bizden ayrılıp üniversite kuracak olan İnegöl gibi gözüküyor. Mobilya ve Dekorasyon Fakültesi duruyor. Sektör bunu sıkıştırıyor, siyasiler sahip çıkıyor. Bizde üniversiteyi destekleriz.”

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan atölye gezilerek incelendi.

Son Güncelleme: 29.05.2015 11:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<