banner359

Destegül Sokağa Çocuk Parkı

28 Kasım 2015 Cumartesi 10:33 2015-11-28 10:34:20
Destegül Sokağa Çocuk Parkı

 Mahmudiye Mahallesi Destegül sokakta Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan otopark, çocuk oyun alanı ve fitness alanını inceleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, her geçen gün hayata geçirdikleri projelerle şehre nefes aldıracak, kent estetiğini ve görselliği tamamlayacak çalışmalar yaptıklarını söyledi.

ÇOCUKLARDAN SÖZ

Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, bazı belediye meclis üyeleri ve daire amirleriyle birlikte yapımı tamamlanan otopark, çocuk oyun alanı ve fitness alanını inceleyen Başkan Alinur Aktaş, çocuk oyun alanında oynayan çocuklara “bir hizmeti yapmak önemli ama onu korumak daha önemli” diyerek oyun alanındaki aletleri kullanırken aynı zamanda korumaları gerektiğini tavsiye ederek, çocuklardan söz aldı.

SAĞLIKLI YAŞAMA DAİR ÇALIŞMALARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK

İnegöl´ün her geçen gün büyüdüğünü belirten Alinur Aktaş, “Bu büyüme yeni tesis ve hizmetlere ihtiyacı beraberinde getiriyor. İnegöl Belediyesi olarak, her geçen gün hayata geçirdiğimiz projelerimizle şehrimize nefes aldıracak, kent estetiğini ve görselliği tamamlayacak çalışmalar yapıyoruz. Otopark alanlarımız özellikle çocuk oyun alanlarımız ve dinlenme alanlarımız önem verdiğimiz projelerimizdendir. Malumunuz modern zamanlarda gelişen teknolojinin de etkisiyle çocuklarımız sokak kültüründen, sokak oyunlarından uzaklaşmıştır. Mahallelerimize yaptığımız çocuk oyun alanlarımızla çocuklarımızın enerjilerini atmaları, toprağa, çimene dokunarak oyun oynamaları için fırsatlar oluşturmaya çalışıyoruz. Her mahallemizde mutlaka bu tarz yerlerin yapılmasına öncelik veriyoruz. Ayrıca şunu da özellikle söylemek isterim ki belediye olarak spora, sağlıklı yaşama önem veriyor ve bu hususta halkımızın faydalanacağı projeleri hayata geçiriyoruz. Belediyespor aracılığıyla birçok branşta eğitimler veriyor, başarılı sporcular yetiştiriyor, spor kulüplerine alt yapı sağlıyoruz. Yine HİS projesiyle bayanlara haftanın 3 günü spor yapma imkanı sunuyoruz. Yine burada olduğu gibi mahallelerimizde oluşturulan fitness alanlarıyla spor yapma imkanını halkımızın ayağına getiriyoruz. sağlıklı bir toplum, sağlıklı bir nesil için dört bir koldan projelerimizi, çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde ‘Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğine´ üyeliğimiz gerçekleşti. Bu demek oluyor ki sağlıklı yaşama dair yaptığımız çalışmalarımız artarak devam edecek” dedi.

136. PARK

Bugün 136´ncı çocuk parkını hizmete açtıklarını ifade eden Aktaş, “Bugün de bu çalışmalardan biri olan Mahmudiye Mahallesi Destegül Sokakta yapımına başladığımız 18 araçlık otopark, çocuk oyun alanı ve fitness alanı projemizin açılışını yapmak üzere buradayız. Destegül Sokak´ta yaptığımız bu otopark alanımız ilçemizin 37´nci Otoparkımız, çocuk parkımız ise 136´ncı çocuk parkımızdır. Otopark alanı, çocuk oyun alanı ve fitness alanından oluşan projemiz bin 765 metrekare alana sahiptir. Mahmudiye Mahallesi Destegül Sokak´ta iki taraflı olmak üzere 18 araç kapasiteli 270 metrekarelik araç park alanı 90 derece açılı olarak projelendirilmiştir. 121 metrekarelik çocuk oyun alanı ve 68 metrekarelik fitness alanı karşılıklı gelecek şekilde projelendirilmiştir. 18 araçlık otopark, çocuk oyun alanı ve fitness alanı uygulamamızın belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 140 bin TL´dir. Yapılan otopark, çocuk oyun alanı ve fitness alanımızın Mahmudiye Mahallesi sakinlerine ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ederim” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 28.11.2015 10:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<