banner359

'Devlete memur değil nefer lazım'

25 Temmuz 2016 Pazartesi 18:58 2016-07-25 19:12:03
'Devlete memur değil nefer lazım'

 Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Tolga Bahadır Şimşek, devlete memur değil önce neferin lazım olduğunun altını çizdi.

DEMOKRASİNİN ÖNDERLERİYİZ

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Tolga Bahadır Şimşek, “Üniversiteler ve eğitim kurumları ile kuruluşlarında temel nokta şu olmalı; demokrasinin önderleriyiz. Yani kanaat önderleriyiz. Üniversitedeki öğrencilerimize bu bilinci yaymak, projeleri yapmak demokrasinin ne olduğunu tanımlatmak ve bunun nasıl değiştirileceğine dair olan projeleri de ortaya koymak gerekiyor. Bunları yaparken de kesinlikle devletçi yönde yapmak gerekiyor. Devletçi derken; cumhuriyetin temel nitelikleridir, milli iradedir, demokrasinin altyapısıdır, insan haklarıdır, devletin bekasının tamamıyla ilelebet ileriye götürülmesidir. Bunu sadece bir üniversite görevlisi olarak değil bütün öğrencilerin ve bütün Türkiye´deki vatandaşlarımızın bunu ön planda tutan nokta da olması gerekmektedir. Temel niteliğimiz üniversiteler, akademisyenler olarak; cumhuriyetin temel nitelikleri ve devletin payidar olmasıdır. Çünkü siyasi partiler, kişiler değişir, devlet başkanları değişebilir ama bizim için kalan bu cennet vatan olacaktır. Bu ülkemiz olacaktır. Bizim yetiştirdiğimiz çocuklarımız geleceğin teminatı olacaklardır. Bu konunun çok fazla önemsenmesini ve altının çizilmesini istiyorum.” Dedi.

DEVLETİMİZİN MİLLETİMİZİN ÜLKEMİZİN ARKASINDAYIZ

Süreç yoğun bir şekilde ilerlediğinin altını çizen Şimşek, “Bu sürecin ilerleyen kapsamında devlet yetkililerinin görevlerini, işlerini kolaylaştıracak hamlelerde bulunmamız gerekiyor. İnegöl Meslek Yüksekokulu olarak; devletimizin, milletimizin, ülkemizin arkasında olduğumuzu, bizimde bir eğitim neferi olarak üzerimize düşen ne varsa, o görev noktasında bulanacağımızı söylemek istiyorum.” Diye konuştu.

SINAV TARİHLERİ DEĞİŞEBİLİR

İzinlerin iptal edildiğine de dikkat çeken Şimşek, “Şu anda yurtdışı görevlendirmeleri rektörlük iznine bırakıldı. Çünkü bazı akademisyenlerin araştırma konusunda yurtdışına çıkmaları gerekiyor. Bu rektörlüğümüzün izniyle gerçekleştirilecek bir süreç olacaktır. İzinlerimiz iptal. Herkes görevinin başında. Akademik takvimde herhangi bir aksama şu anda bulunmamakta. KPSS öğretmenlik sınavının alan kısmı da bir ay süreyle ertelendi. Devletimizin ilgili birimlerinin alabileceği kararlarla tarihler değişebilir. Kayıt ve okulların açılma tarihleri de değişebilir. ÖSYM´in yapmış olduğu sınavlara ilişkin tarihlerde de değişiklik olabilir.” Şeklinde konuştu.

DARBE GİRİŞİMİ ÇOCUKLARI OLUMSUZ ETKİLEDİ

15 Temmuz darbe girişiminin çocukları da olumsuz etkilediğini ifade eden Şimşek, “Çünkü bu zamana kadar Türkiye´de huzur içerisinde yaşayan çocuklar, televizyondan o görüntüleri gördükten sonra çocukların kelime dağarcığında bir darbe ve kalkışma kelimesi yoktu. Çocuklar için bir korku dünyası oluştu. Bunlar bence bu olayın üzücü yanları. Biz gerçekten kara günde olan olayları o çocuklarımıza açıklayamayız. Savaş iki ülke arasında olabilir. Böyle bir nokta da ülke askeri üniformasıyla kendi halkına kurşun sıkılması, çocuklar üzerinde yaratacağı psikolojik travmayı düşünmek üzücü sonuçlar beraberinde getiriyor. Yarınlara daha umutla bakacağımızdan şüphem yok. Herşey düzelecektir.” İfadelerini kullandı.

 

 

Darbe girişiminin engellenmesinin ardından Demokrasi nöbetlerinin devam ettiğini hatırlatan Şimşek, “Gündüz mesai, akşam nöbetteyiz. Demokrasi nöbetlerinin bence en güzel yanı şu; MHP, CHP gibi farklı farklı partilerden olan kişiler aynı meydanda toplandılar. Bir oldular, can oldular, kan oldular. Demokrasi nöbetini tutup sabah servise binip fabrikadaki mesaisine giden kişileri gördüm. Bütün dünya; Türk halkının farklı düşüncelere sahip olsalar da bunları demokratik çerçeve de tartışır, ama devletine gelen böyle olumsuz bir hamle de Türk milletinin bir araya gelmesi, birlik ve beraberlik içerisinde olması dünyaya ciddi bir cevaptır. Traktörünü, kamyonu, vincini, dozerini alan kişi demokrasi meydanlarındaydı. Yerel yöneticilerimizin de bu konuda başarıları oldu. Milletvekilimiz, Kaymakamımız, Jandarma komutanımız, başsavcımıza başarılı çalışmalar yaptıkları için çok teşekkür ediyorum. İnegöl, Bursa ve tüm Türkiye olmak üzere dış güçlere ve herkese birlik, beraberlik olgusunu gösterdiğimizi düşünüyorum. Allah bir daha bu süreçleri yaşatmasın.” Dedi.

DEVLETE MEMUR DEĞİL ÖNCE NEFER LAZIM

KPSS´ye hazırlanan öğrencileri de önerilerde bulunan Şimşek, “Şu anda devlet memuru olma sürecine hazırlanırken, şu bilinci daim tutmaları gerekiyor; artık sınavda kaç puan aldığınız önemli değil, önemli olan devlete atandığında bu devlete, bu millete, bu vatana hayırlı bir evlat olabilme önceliği ondan sonra personel olma önceliğinin kazanılması gerekliliğini düşünüyorum. Devlete memur değil önce nefer lazım. Devleti sevecek insanlar lazım.” Şeklinde konuştu.

 

Son Güncelleme: 25.07.2016 19:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<