banner359

'Devlet Tüm Gücüyle Burada'

14 Eylül 2017 Perşembe 17:11
'Devlet Tüm Gücüyle Burada'

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde, 10 Eylül'de çıkan ve Bilecik'in Bozüyük ilçesine sıçrayan orman yangını, kontrol altına alınmaya çalışılıyor.Yangın bölgesine giden Milliyetçi Hareket Partisi İnegöl İlçe Başkanı Hayati Bedir,çalışmalar hakkında bilgi aldı.

DEVLET TÜM GÜCÜYLE BURADA 
Yangın bölgesinde yetkililerden bilgi alarak açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi İnegöl İlçe Başkanı Hayati Bedir, “10 Eylül'de Kütahya’nın Domaniç ilçesine bağlı Çukurca Köyü’nde bulunan ormanlık alan çıkan yangın mahalline,yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım ile birlikte gelerek durum ile ilgili yetkililerden bilgi aldık. Burada çalışmaların büyük bir önem ve ciddiyet ile yürütüldüğünü gördük. Adeta seferberlik ilan edilmiş durumda.Türkiye’nin birçok ilinden Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı arazörler ile İtfaiyeler burada söndürme çalışmalarını sürdürüyor. Yangın şuanda kısmen kontrol altına alınmış durumda ancak mevsim şartları nedeniyle kuruyan otlar ve sık çam ağaçlarına yangının sirayet etmesi çalışmaları güçlendiriyor. Öte yandan yangın bölgesindeki arazinin engebeli olması burada söndürme çalışmalarını olumsuz yönde etkilemekte. Şuanda bu bölgede parça parça devam eden yangınlar var ancak devletimiz tüm gücüyle burada soğutma ve söndürme çalışmalarına bölge halkı ile devam ediyor” dedi. 

BİR İHTİYAÇ SÖZ KONUSU DEĞİL 
Bölgede herhangi bir ihtiyacın olmadığını belirten Bedir, “Aynı zaman sosyal medyada yayınlanan ihtiyaç listesine göre bizde teşkilatımız ile yaklaşık 2 bin adet ayran desteğinde bulunmak istedik. Ancak şuanda Çukurca bölgesinde bir ihtiyaç söz konusu değil, yeterince hayati yardım malzemeleri bulunmakta. Burada yetkililer ihtiyaç bölgelerine yardımları aktaracaklarını bizlere ilettiler. Medyada köylerin boşaltılması ile ilgili yayınlanan haberlerde gerçeği yansıtmamakta. Burada köyler boşaltılmış durumda değil. Biz umuyoruz ki bu felaket bir an önce son bulur ve burada hayat normale döner. Rabbim bu afetleri bir daha milletimize yaşatmasın” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<