banner359

Dr. Emin Acar’ın Türbesinin Temeli Dualarla Atıldı

23 Eylül 2017 Cumartesi 15:47 2017-09-23 19:24:03
Dr. Emin Acar’ın Türbesinin Temeli Dualarla Atıldı

Ankara'nın manevi dinamiklerinden Milli Selamet Partisi 1973 Bursa Milletvekili geçtiğimiz yıl vefat eden ve memleketi olan İnegöl’ün Deydinler mahallesine defnedilen Dr. Emin Acar’ın mezarının çevresi külliye olacak. 
Cami, Eğitim merkezi ve Dr. Emin Acar’ın türbesinin bulunacağı 6 bin dönümlük alanda Külliyenin ilk olarak Türbenin temeli atıldı. Süleyman Şah türbesi modeliyle yapılacak olan Türbe çalışmasının ardından Cami ve Külliye çalışmaları ile devam edecek.
Dr. Emin Acar’ın Türbe inşaat temel atma gerçekleştirildi.
Törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri ile davetliler katıldı.
İLAHİYAT FAKÜLTESİ İSTERDİ
Duanın ardından konuşan Dr. Emin Acar’ın oğlu Rahmi Acar, “Büyüklerimizle yaptığımız istişarelerde de Dr. Emin Acar, her Allah dostunun kabrinin türbe şeklinde yapılmasını hem söylerdi, hem kendisi de bu konuda uğraş verirdi. Cami olmasını da çok arzu ederdi. Hayatını ilim irfana adamıştı. Onun için mutlaka okul olmasını, özellikle İnegöl’e bir ilahiyat fakültesi yapılması konusunda ciddi bir arzusu vardı. Nasip olur İnegöl üniversitesi kurulursa, İlahiyat fakültesinin de bu alanda olması için vakıf olarak gerekli desteği vermeye söz veriyoruz.” Dedi.
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise “Olağanüstü bir insandı. Bu günde şükürler olsun onun hem türbesinin hem de burada oluşturulacak külliyenin yapımının başlangıcıyla alakalı bir aradayız. Dr. Emin Acar bu tip çalışmaların hem hamisi oldu. Bizim de acizane torbada tuzumuz var. İnegöl’e bu tip yapıların çok değer katacağını, çok önemli bir devir oluşturacağını düşünüyorum. İnegöl Osmanlıya başkentlik yapmış bir ilçe. Bu mekan inşallah hem Deydinler mahallesine hem de ilçemize ciddi bir vizyon kazandıracak. Emeği olan her kim varsa teşekkür ediyorum. Dr. Emin Acar hep böyle güzelliklerle insanları bir araya getirirdi. Hamd olsun bu gün temel atma töreni ile alakalı farklı bölgelerden gelenleri bir araya getirdi. Allah dostlarının da zaten güzellikleri bir araya getirmektir amaçları. Tüm büyüklerimizi rahmetle anıyoruz. 6 dönümlük alanda yükselecek olan külliyenin en kısa zamanda bitirilmesini Allah nasip etsin inşallah.” dedi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’de, “Burada güzel bir vefa programı gerçekleştiriyoruz. Her şeyde örnek olan bölgemizden yetişen değerli büyüğümüz. Sohbetlerinden istifade ettiğimiz değerli büyüğümüzün sadece Türbesi değil burada cami ve eğitim külliyesiyle güzel bir eser olacak. Hayatımızda önemli yeri var. İlk milletvekili adayı olduğu günden bu yana tanıyorum. Kendisiyle mahalle mahalle gezdik. İnsanlara hizmet ederdi, tıp hekimi olarak tedavi ederdi. Daha sonra siyasete girdi. Daha sonra da Ankara’da kaldı. Bizde eğitimlerimizi Ankara’da yaptığımızdan bizde yanına gider sohbetlerini, nasihatlarını dinlerdik. Bursa ile ilgili projelerini de alırdık. Her zaman kendisinden Allah razı olsun. Burada İslam’ın en güzel şekilde yetişeceği külliye olacak.” dedi.
Konuşmanın ardından temsili olarak harç dökmeyle temel atma töreni gerçekleştirildi.

Son Güncelleme: 23.09.2017 19:24
Anahtar Kelimeler:
InegölEminAcar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<